Performance evaluation of TCP over ATM
ATM üzerindeki TCP'nin performans değerlendirilmesi
- Tez No: 76015
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: EPD, PPD, NDC, olay bazlı benzetim iv, EPD, PPD, NDC, event driven simulation m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
oz ATM ÜZERİNDEKİ TCP' NIN PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ TUNALILAR, Seçkin Yüksek Lisans, Electrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Aralık, 1998, 95 pages Bu tezde TCP nin ATM üzerindeki işleyişi incelenerek performans analizi yapılmıştır. ATM Hücresinin kaybedilmesinin, ATM üzerinde çalışan TCP protokolünün performansındaki etkileri araştırılmıştır. Ağı modellemek için bir simülasyon yazılımı hazırlanarak EPD ve PDD algoritmalarının NDC ile karşılaştırmalı performans analizi yapılmıştır. Performans kriterleri olarak ortalama gecikme, iş çıkarımı ve hücre yitimi olasılığı kullanılmıştır. Hafıza büyüklüğü, yük ve anahtar büyüklüğü değiştirilerek bu parametrelerin EPD ve PPD algoritmalarının performansını nasıl etkilediği incelenmiştir. Ayrıca anahtar yapısının etkilerini gözlemek amacıyla 3 farklı hafıza mekanizması incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE EVALUATION OF TCP OVER ATM TUNALILAR, Seçkin M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen December, 1998, 95 pages In this thesis, the performance evaluation of TCP over ATM is investigated. Cell dropping effect on the performance of TCP over ATM is studied. In order to model the network, a simulation software is implemented, which uses event driven simulation, and the performance of EPD, PPD and NDC algorithms are compared. The cell loss probability, average delay and throughput are taken as the performance criterions. The performance analysis is done for various switch sizes, buffer sizes and loads to observe the effects of these parameters on the performance of discard algorithms. Besides three different buffering mechanisms are also observed to investigate the effect of switch design.