An analysis of customer satisfaction level in banking sector of Afghanistan
Afganistan'ın bankacılık sektöründe müşteri memnuniyeti düzeylerinin analizi
- Tez No: 760516
- Danışmanlar: PROF. DR. ERGİNBAY UĞURLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Azizi Bank, Müşteri Memnuniyeti, Müşteri Sadakati, Hizmet, Azizi Bank, Customer Satisfaction, Customer Loyalty, Service Quality
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Müşteri hizmetlerinin kalitesi ve müşteri memnuniyeti, hizmet sağlayan kuruluşlar ve bankalar gibi finans kuruluşları içinde en ilgili ve önemli faktörlerden biri olarak ortaya çıkmaktadır. Bazı işletmeleri diğerlerinden en çok ayıran unsur, müşteriye sunulan hizmetin kalitesi ve sunulan çözümlerin etkililik düzeyidir. Bu araştırma makalesinde, Azizi Bank müşterileri tarafından doldurulan ankete SPSS'nin uygulandığı nicel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Amaç, hizmet kalitesi ile müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati arasındaki ilişkiyi analiz etmektir. Çalışmanın sonucu, Afganistan'ın bankacılık sektöründeki müşteri memnuniyet seviyesinin biraz düşük olduğunu ve bunun arkasındaki ana nedenin ülkenin modern ülkeler gibi zayıf BT altyapısına ve ilgili tesislere sahip olması olduğunu gösteriyor.
Özet (Çeviri)
The quality of customer service and customer satisfaction is emerging as one of the most relevant and significant factors within service providing organizations and financial institutes like banks. The element that most tends to differentiate some entities from others is the quality of service provided to the client and the level of effectiveness of the solutions that are offered. In this research paper, quantitative research method was used where SPSS was applied to questionnaire filled by the customers of Azizi Bank. The goal was to analyze the relationship between service quality and customer satisfaction and customer loyalty. The result of the study suggests that the level of customer satisfaction in the banking sector of Afghanistan is slightly low and the major reason behind the fact is that the country has poor IT infrastructure and the relevant facilities like the modern nations.