Localization techniques in computation of equivariant j-groops and equivariant cross sections of stiefel manifolds
Ekuvaryant j-guplarının hesaplanmasında lokalizasyon teknikleri ve stiefel manifoldlarının ekuvaryant kesitleri
  1. Tez No: 76092
  2. Yazar: MOHAMMAD AHMAD DİAB OBİEDAT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TURGUT ÖNDER
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Lokalizasyon, Ekuvaryant J-grupları, Stiefel manifoldları, Kesitler, Adams operasyonları, Bott sınıfları, Localization, Equivariant J-groups, Stiefel manifolds, Cross sec tions, Adams operations, Bott classes
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZ EKUVARYANT./-GRUPLARININ HESAPLANMASINDA LOKALİZASYON TEKNİKLERİ VE STIEFEL MANİFOLDLARININ EKUVARYANT KESİTLERİ Obiedat, Mohammad Doktora, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Turgut Önder Eylül 1998, 97 sayfa. G sonlu bir grup ve X de G-bağlantılı bir (7-CW kompleksi olsun. Bu tezin ana amacı ekuvaryant J-grupları JOa(Xy in hesaplanması ve Stiefel manifoldlarının ekuvaryant kesitlerinin varlık problemine çözüm bulmaktır. JOg{X)' in hesabı için değişik bir yöntem bulduk. Hesaplarımızı X' in serbest, aşikar, tek nokta G-uzayı olduğu durumlar için yaptık. Çeşitli pro jektif uzaylar için JOa(FPk)' nın elementlerinin mertebesini hesapladık ve bunları Stiefel manifoldlarının ekuvaryant kesitlerinin varlığı problemine kısmi bir çözüm bulmak için kullandık. JO(X)' in hesaplanması için Atiyah-Segal tamlama teoremine dayanmayan iki yöntem bulduk. Bu yöntemleri kullanarak önce JO(X)' in elemanlarının mertebesini, sonra da JO(X)' in nasıl hesaplanacağını gösterdik. Bunları örnek uzay olarak seçtiğimiz kompleks projektif uzay CPk için hesapladık.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LOCALIZATION TECHNIQUES IN COMPUTATION OF EQUIVARIANT./-GROUPS AND EQUIVARIANT CROSS SECTIONS OF STIEFEL MANIFOLDS Obiedat, Mohammad Ph.D., Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Turgut Önder September 1998, 97 pages. Let G be a finite group and X be a finite G-connected G-CW complex. The main purpose of this dissertation is to find means for computing the equivariant J-groups, JOq(X), and then to obtain solutions for the equivariant cross section problem of Stiefel manifolds. We give an alternative method for computing JOg{X). We do our com putations for the cases: X is a free G-space, A" is a trivial G-space, and X is a one point set. We find the orders of elements of J0g(FPk) for various projective spaces, and then we use the results to obtain a partial solution for the equivariant cross section problem of Stiefel manifolds. Without using Atiyah-Segal completion theorem, we prove two methods for computing JO(X). Then we show how to use these methods to find the orders of elements of JO(X), and also to find JO(X). Our illustrative example is CPk, the complex projective space.