Correlation between the Quest in literature & the Quest in single-player CRPG's. A Look at Quests of the Witcher 3: Wild Hunt
Edebiyatta görev ve tek oyunculu CRPG oyunlarındaki görev arasındaki ilişki. The Witcher 3: Wild Hunt'ın görevlerine bir bakış
- Tez No: 761310
- Danışmanlar: PROF. DR. BARBAROS BOSTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Karşılaştırmalı Edebiyat, Comparative Literature
- Anahtar Kelimeler: Arayış, Serüven, Anlam, Geri Bildirim, Ödül, Quest, Task, Meaning, Feedback, Reward
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Oyun Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Serüvenler(klasik literatürdeki arayış/yolculuk anlamıyla), birçok akademik alanda çalışılmış bir konudur. Farklı alan ve işlevler bağlamında literatürün üzerinde yerleşmediği birden çok tanım bulunmaktadır. Söz konusu tanımlar, bir arayışın farklı yönlerini ve işlevlerini ifade edebilir ve tanımlayabilir. Serüven terimi, edebi anlamda daha yüksek bir amaç için bir fantezi diyarında anlamlı bir yolculuğu tasvir etmek için kullanılabilirken, oyun edebiyatı ve tasarımındaki görevler, maceralar, ayak işleri ve görevler ile eşanlamlı olarak kullanılabilir. Bu kullanımların hiçbiri kendi bağlamlarında/alanlarında mutlaka yanlış veya yersiz olmasa da, farklı bağlamların birleştiği yerde çizgiler karışabilir. Serüven oyunları (çoğunlukla rol yapma oyunları), maceranın edebi işlevinin anlatı uygulaması yoluyla oyunlara tanıtıldığı alanlardan biridir. Bu tez, tek oyunculu CRPG oyunları bağlamında, mevcut serüven tanımlarını analiz edip, bir görevi edebi anlamda bir arayışa dönüştüren temel unsurları belirlemeyi amaçlamaktadır. Önerilen teorik çerçeve, The Witcher 3: Wild Hunt'taki görevlerin bir tipoloji çalışması bağlamında analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Quests are a subject that has been studied in multiple academic fields. There are multiple definitions in the context of different fields and functions, which the literature has not settled on. Said definitions can mean and define different aspects and functions of a quest. While the term quest can be used to depict a meaningful journey across a fantasy land for a higher purpose in the literary sense, it can be used as a synonym for missions, adventures, errands, and tasks in, game literature and design. While none of these uses are necessarily wrong or out of place in their respective contexts/fields, the lines can become muddled where different contexts merge. Quest games(mainly roleplaying games) are one such area where the literary function of the quest is introduced into the games via the implementation of narrative. In this paper, I will be looking at existing definitions of quests, and identify key elements of what turns a mission into a quest in the literary sense, in the context of single-player CRPGs. The suggested theoretical framework has been analyzed in context of a typology study of the missions in The Witcher 3: Wild Hunt.