Design and simulation of a textrecognition algorithm using opticalcharacter recognition (OCR) technique
Bir metin tasarımı ve simülasyonuoptik kullanarak tanıma algoritmasıkarakter tanıma (OCR) tekniği
- Tez No: 768846
- Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. TİMUR İNAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: OCR Doğruluğunu Geliştirme, Optik Karakter Tanıma, Belge Görüntüsü Bozulmalar, Metin Algılama, Belge Görüntüsü Geliştirme, Improve OCR Accuracy, Optical Character Recognition, Document Image Distortions, Text Detection, Document Image Enhancing
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilişim Teknolojileri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
Elektronik kamera ve belge görüntü güvenliği, ortaya çıkan iyi bilinen gereksinimlerdir. optik karakter tanıma (OCR) ve metin algılama alanında. Bazen çok var Görüntülerdeki bozulmalar ve metnin net olmayan görüntüsü iletilir, bu da kullanılmasını gerektirir. görüntü için işleme teknikleri ve ardından harfler üzerinde optik tanıma. Bu çalışmada sunduğumuz önemsiz dosya görüntüsü dalgalanmalarını telafi etmek için benzersiz bir tek, parametrik olmayan prosedür ideal bir dünyada OCR doğruluğunu artırmayı amaçlamaktadır. Bizim yöntemimiz çok görüntü bozulmasını azaltmak için etkili görüntü geliştirme teknikleri seti. İlk adım, biz aydınlatma farklılıkları ve düzensizliklerle başa çıkmak için parlaklığı ve kontrastı ayarlama yöntemi önerir. görüntü aydınlatmasının dağılımı. İkinci adımda, geliştirilmiş bir gri tonlama dönüştürme kullanıyoruz belge resmimizi gri tonlamaya dönüştürmek için algoritma. Üçüncü adım, Keskinliği Azalt'ı kullanmaktır. Gri tonlamalı görüntüyü keskinleştirmek için maskeleme yöntemi. Son olarak, başlatmak için ideal bir yöntem kullanılır. OCR tanıma için görüntü. Önerilen Sistem genellikle metin algılama düzeyini artırabilir ve OCR doğruluğu. Yaklaşımımızın etkinliğini kanıtlamak için, tam deneyler şurada sunulmaktadır: standart bir veri seti.
Özet (Çeviri)
Electronic camera and document image security are well-known requirements that have appeared in the field of optical character recognition (OCR) and text detection. Sometimes there are many distortions in the images and uncleared image of the text is transmitted, which requires to use of processing techniques for the image and then optical recognition on letters. In this work, we present a unique single, a non-parametric procedure for compensating for junk file image fluctuations aimed at enhancing OCR accuracy in an ideal world. Our method relies on the use of a very effective set of image enhancement techniques to reduce image distortion. The first step, we suggest a method of adjusting brightness and contrast to deal with lighting differences and irregular distribution of image illumination. The second step, we use an improved greyscale conversion algorithm to transform our document image to greyscale. The third step is using the Un-sharp Masking method to sharpen the grayscale image. Finally, an ideal method is used to initialize the image for OCR recognition. The Proposed System can generally enhance the text detection level and OCR accuracy. To prove the efficiency of our approach, full experimentation is presented on a standard dataset.