Gözlü Tarım İşletmesi topraklarının oluşu, fiziksel, kimyasal analiz sonuçları ve arazi değerlendirmesi
The Formation physical, chemical properties and land evaluation of the soil of Gözlü Agricultural enterprise
  1. Tez No: 77010
  2. Yazar: NERİMAN TÜRKMENOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SUAT ŞENOL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Gözlü Tarım İşletmesi Toprak Etüd ve Haritalama, Toprak Sınıflaması, Arazi Değerlendirme, Gözlü Agricultural Enterprise, Soil Survey, Soil Classification, Land Evaluation. n
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Toprak Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZÎ GÖZLÜ TARIM İŞLETMESİ TOPRAKLARININ OLUŞU, FİZİKSEL, KİMYASAL ANALİZ SONUÇLARI VE ARAZİ DEĞERLENDİRMESİ NERİMAN TÜRKMENOĞLU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TOPRAK ANADİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Suat ŞENOL Yü: 1998 Sayfe: 112 Jüri : Prof Dr. Suat ŞENOL Prof Dr. Ural DİNÇ Prof. Dr. Selim KAPUR Bu çalışmada Gözlü Tarım İşletmesi topraklarının oluşu, önemli fiziksel kimyasal ve morfolojik özelliklerinin araştırılarak sınıflandırılması ve arazi değerlendirilmesi yapılmıştır. Çalışma alanında 13 farklı toprak serisi Çalışma alam topraklarının çoğunluğu A, B, C horizonlu, kireçli ve yüksek kil içeriklidir. Genelde sekonder kireç birikimi görülen çalışma alanı topraklan toprak taksonomisi (1996)'ya göre EntisoL VertisoL Inceptisol ve mollisol ordolarında, FAO/ÜNESCO (1990)'a göre ise FluvisoL VertisoL CalcisoL Cambisol ve Phaeozen olarak sınıflandırılmıştır. Her bir haritalama birimi için uygun olan Potansiyel Arazi Kullanım Türleri belirlenmiş ve işletme topraklan için Potansiyel Arazi Kullanım önerileri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER OF SCIENCE THESIS THE FORMATION PHYSICAL, CHEMICAL PROPERTIES AND LAND EVALUATION OF THE SOIL OF GÖZLÜ AGRICULTURAL ENTERPRISE NERÎMAN TÜRKMENO?LU ÇUKUROVA UNIVERSITY SCIENCE INSTTITUE SOIL DEPARTMENT SUPERVISER : Prof.Dr. Suat ŞENOL Year. 1998 Page: 112 Juri :Pro£ Dr. Suat ŞENOL Prof. Dr. Ural DİNÇ Prof. Dr. Selim KAFUR In this study the formation physical chemical, morphological properties, the classification and land evaluation of the soil of Gözlü Agricultural Enterprise were made. 13 soil series were defined among the research area. The majority of the sou of the study area are having A, B, C horizons and heavy clayey texture. Classification of the soils series of the ordo level of the Keys to Sou Taxonomy were Entisols, Inceptisol, Vertisols, Mollisol and according to the FAO/UNESCO System were FluvisoL Vertisols, Calcisols, Cambisols and Phaeozem in the study area. Potential land use suggestions were made for the sou of agricultural