Uçakla sıvı ilaçlamada standart dağılım değerlendirme yöntemlerinin bir ilaçlama uygulaması üzerinde araştırmalar
Investigation on the methods the standart of distribution pattern for the liquid spraying system on aircraft
  1. Tez No: 77065
  2. Yazar: A.TAHİR ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FAHRİ DELİGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Amount of Deposit, Droplet Distribution Homogeoity, Characteristic Droplet Diameter, Height of Flight
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
ÖZ YÜKSEK LiSANS TEZİ UÇAKLA SIVI İLAÇLAMADA STANDART DAĞILIM DEĞERLENDiRME YÖNTEMLERİNİN BiR İLAÇLAMA UYGULAMASI ÜZERiNDE ARAŞTIRILMASI A.TAH1RÖZDEM1R ÇUKUROVA ÜNiVERSiTESi FEN BiLiMLERi ENSTİTÜSÜ TARIM MAKİNALARI ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Fahri DELlGÖNÜL Yıl: 1998, Sayfa: 57 Jüri : Prof. Dr. Fahri DELlGÖNÜL : Prof. Dr. A. Faruk ÖZGÜR : Doç. Dr. Ali BAYAT Bu araştırmada, aynı meteorolojik koşullarda 1.5; 2.0 ve 2.5 m uçuş yüksekliğinde uygulama yapılmıştır. Araştırmada, fluorometrik ve fiziksel damla analiz yöntemleri kullanılarak, püskürtme sıvısı kalıntı miktarı, damla sayısı dağdım yoğunluğu ve karakteristik damla çap değerleri hesaplanmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 1. S ve 2.0 m uçuş yüksekliğinden elde edilen püskürtme sıvısı kalıntı düzgünlüğü, damla sayısı dağılım yoğunluğu ve karakteristik damla çaplan değerleri birbirlerine yakın elde edilmiştir. Bu değerler; 2.5 m uçuş yükseldiğinden elde edilen değerlere göre daha iyi bulunmuştur. Anahtar Kelimeler Kahnn Miktarı; Damla Sayısı Yoğunluğu; Karakteristik Damla Çaplan; Uçuş Yükseklikleri I
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Msc THESIS INVESTIGAT1ONS ON THE METHODS OF THE STANDARD OF D1STRIBUTION PATTERN FOR THE UQUID SPRAYING SYSTEM ONAIRCRAFT A. TAHİR ÖZDEMİR DEPARTMENT OF AGRJCULTURAL MACHINERY 1NSTITUTE OF NATURAL AND APPL1ED SC1ENCES ÜNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. Fahri DELİGÖNÜL Yean 1998, Pages: 57 Jury : Prof. Dr. Fahri DELİGÖNÜL : Prof. Dr. A. Faruk ÖZGÜR : Doç. Dr. Aü BAYAT in this research, field test was made at the 1.5; 2.0 and 2.5 m height of flight by aircraft under the similar testing and raeteorological conditions. The amount of deposit, droplet distribution and characteristic droplet diameter were determined by using the fluororaetric and physical droplet analysis methods. Coefficient variation of deposit, droplet distribution homogenity and volume median diameter values of 1.5 m height of flight were the same as values of 2.0 m height of flight, approximately. These values of 1.5 and 2.0 m height of flight were better than values of 2.5 m height of flight.