The effect of marketing by using social media platforms on buying intention
Sosyal medya platformlarını kullanarak yapılan pazarlamanın satın alma niyetine etkisi
- Tez No: 770850
- Danışmanlar: PROF. DR. NEZİHE FİGEN ERSOY ARCA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Social Media Platforms, Social Media Marketing, Buying Intention
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
İnternetin kullanımının artması ile daha önce satın alınan ürün veya hizmet geçmişine ilişkin görüşlerini açıklamak için, kullanıcı katılım düzeylerinde gözle görülür bir artış olduğu çeşitli sosyal medya platformlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Aşağıdaki araştırma, Gazze Şeridi'ndeki bir mobil şirketin satın alma amacı ile sosyal medya platformlarını kullanarak pazarlamanın rolünü araştırmaktadır. Araştırma, bağımsız ve bağımlı değişkenler arasındaki sonuçları analiz etmek için tanımlayıcı analitik yaklaşımı kullanır, ayrıca araştırmacı, bir mobil şirketin (400) müşterisinden oluşan rastgele bir anket kullanmıştır. Analizden elde edilen sonuçlar değişkenler arasında olumlu bir etki göstermekte ve sosyal medya platformlarını kullanarak pazarlamanın satın alma niyeti üzerinde olumlu bir etkisinin olmasını sağlamaktadır. Sosyal medya platformları aracılığıyla şirket içeriği ve kullanıcı içeriği ile ilgili pazarlamanın satın alma niyeti üzerinde 0,05 anlamlılık düzeyinde olumlu bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir. Özellikle Facebook, Instagram ve TikTok gibi ünlü platformlar, bir Jawwal şirketinin çalışanlarına yönelik kurslar düzenleyerek, bu platformları en iyi şekilde kullanmaları ve bu kullanımdan kaynaklanan avantajları, bunun şirkete nasıl olumlu yansıdığını tanıtarak, şirkete yön vermenin ve odaklanmanın yanı sıra içeriklerini sosyal medya platformları üzerinden farklı gruplara satmayı hedefleyerek satın alma isteklerini arttırır.
Özet (Çeviri)
According to the increased grow of the internet there has been an emergence of a wide range of social media platforms, where there has been a noticeable increase in user engagement levels to explain their opinions related to previously purchased journey of products or services. The following research seeks to the role of marketing by using social media platforms on the buying intent on a mobile company in the Gaza Strip has been studied. The research uses the descriptive analytical approach to analysis the results between the independent and dependent variables also, the researcher used a questionnaire that was distributed to a simple random sample consisting of (400) customers of a mobile company. The results from the analysis shows a positive effect between variables and ensures that there is a positive effect of marketing using social media platforms on buying intention, and that there is a positive impact of marketing related to company content and user content through social media platforms on buying intention at the level of significance 0.05. The conclusions made from this research recommended the need to increase awareness of importance of social media platforms, especially famous platforms such as Facebook, Instagram and Tik Tok by holding courses for employees of a Jawwal company and introducing them to the best way to use those platforms and the advantages resulting from this usage, and how this reflected in a positive way on the company, in addition to directing and focusing on the company's content through social media platforms to different groups aiming to make sales by motivate buying intention. Anahtar Sozcukler: Sosyal Medya Platformları Sosyal Medya Pazarlaması, Satın alma niyeti.