Türkiye'de yenilikçilik alanında yapılan bilimsel çalışmalar üzerine bir araştırma: Kitap ve makaleler bibliyografyası
A research on scientific studies in the field of innovation in Turkey: Bibliography of books and articles
- Tez No: 772065
- Danışmanlar: PROF. DR. HULUSİ DOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bibliyografya, İşletme, Bibliography, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Yenilikçilik, Bibliyografya, Kitaplar, Makaleler, Innovation, Bibliography, Books, Articles
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yeniilikçilik ve Girişimcilik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 204
Özet
Günümüzde yenilikçiliğin önemi anlaşılmış ve bu alanda yapılan çalışmaların sayısı da gün geçtikçe artmaya başlamıştır. Yayın sayılarının artması araştırmacılar için bazı gereksinimler getirmiştir. Bu gereksinimlerin başında alanda yapılan çalışmalara kolay ve toplu bir şekilde ulaşabilme imkânı gelmektedir. Bu sebeple bibliyografik çalışmalar araştırmacılar için büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı yenilikçilik alanında çalışma yapacak araştırmacılar için alanda yapılmış çalışmaların bütünsel bir görünümünü sunmaktır. Bu amaç için kitaplar ve makaleler kapsama alınmıştır. Bu çalışma, nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizi özetsel yaklaşım deseni ve tarama modeli ile gerçekleştirilmiştir. Alanyazın taraması için TO-KAT toplu katalog ve EBSCO veri tabanı kullanılmıştır. Yapılan tarama sonucu elde edilen 220 kitap ve 434 makale 'nin künye ve özetsel tablosu oluşturulmuştur. Yapmış olduğumuz bibliyografik çalışmanın yenilikçilik alanında çalışma yapacak araştırmacılara katkı sağlayacağı öngörülmektedir.
Özet (Çeviri)
Today, the importance of innovation has been understood and the number of studies in this field has started to increase day by day. The increase in the number of publications has brought some requirements for researchers. The opportunity to access the studies carried out in the field easily and collectively takes the lead among these requirements. For this reason, bibliographic studies are of great importance for researchers. The aim of this study is to provide a holistic view of the studies in the field for researchers who will work in the field of innovation. Books and articles are included for this purpose. This study was carried out with qualitative research methods, which are content analysis summary approach design and screening model. TO-KAT collective catalog and EBSCO database were used for the literature review. An imprint and summary table of 220 books and 434 articles obtained as a result of the scanning was created. It is anticipated that the bibliographic study we have done will contribute to researchers who will work in the field of innovation.