The role of postmillennial novel in disseminating ecofeminist awareness: A study of Lauren St John's The White Giraffe (2006), Laline Paull's The Bees (2014) and Margaret Atwood's The Testaments (2019)
Ekofeminist farkındalık yaratmada postmilenyum romanın rolü: Lauren St. John'un The White Giraffe (2006), Laline Paull'ün The Bees (2014) ve Margaret Atwood'un The Testaments (2019) adlı eserleri üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 772454
  2. Yazar: AFAF DARRAJI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÖKŞEN ARAS
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Ekofeminizm, Batı Dualizmi, çevresel bilinç, postmilenyum roman, ırkçılık, ecofeminism, Western Dualism, environmental consciousness, postmillennial novel, racism
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
Bu tezin amacı postmilenyum romandaki ekofeminist motifleri araştırmaktır. Tez aynı zamanda bu motiflerin ekofeminist bilinci nasıl kazandırdığını göstermeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma Lauren St. John, Laline Paull ve Margaret Atwood tarafından yazılan üç çağdaş romanla sınırlıdır. Bu tez, seçilmiş eserleri Greta Gaard, Carolyn Merchant, Maria Mies, Vandana Shiva, Karen J. Warren, Patrick D. Murphy ve Justyna Kostkowska gibi isimlere göndermeler yaparak incelemektedir. Çalışma, eserlerin tematik ve alegorik analizlerini içeren kapsamlı bir okumasını içermektedir. Çalışmada, ekofeminist kuramın tanıtımının ve motiflerinin tarihi gelişiminin sunumunun sonrasında The White Giraffe (2006), The Bees (2014) ve The Testaments (2019), adlı eserlerin incelendiği üç ana bölüm yer alacaktır.
Özet (Çeviri)
The aim of the dissertation is to investigate ecofeminist motifs in the novel in the postmillennial era. It also aims at showing how these motifs participate in disseminating ecofeminist consciousness. The study is limited to three contemporary novels by Lauren St. John, Laline Paull, and Margaret Atwood. With particular reference to Greta Gaard, Carolyn Merchant, Maria Mies, Vandana Shiva, Karen J. Warren, Patrick D. Murphy, and Justyna Kostkowska, the dissertation analyses the chosen books. The study conducts a thorough reading of the texts, which is led by an analysis of the representational and allegorical levels, when applicable. After introducing the theory of ecofeminism and the history of developing its motifs in literature in the first chapter, the study proceeds in the next three chapters by analysing The White Giraffe (2006), The Bees (2014), and The Testaments (2019).