The impact of relationship learning and absorptive capability on innovation performance based on employees perception; evidence in Zain Company
Çalışan algısına dayalı olarak ilişkisel öğrenme ve özümseme yeteneğinin inovasyon performansı üzerindeki etkisi; Zain Company'de kanıt
  1. Tez No: 772749
  2. Yazar: RANIA ALIYADEH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İHSAN OĞUZ BAKKALBAŞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Relationship Learning, Absorptive Capability, Innovation, Zain Company
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
En iyi organizasyonlar, faaliyet gösterdikleri çevrede hakim olan temellere göre yenilik yapma kabiliyetine sahip olan, bununla birlikte bu çevredeki hızlı değişimlerin getirdiği zorluklarla başa çıkmak için stratejik yeteneklere sahip olanlardır. Güçlü yönlerine dayalı olarak bilgi birikimini ve kaynaklarının optimal kullanımını geliştirir. Zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri, iş ortamlarındaki faaliyetlerini karakterize eder, bu da onların üstünlük elde etmelerini ve dış değişikliklere uyum sağlamalarını ve eğitimli organizasyonlar olmalarını sağlar. Bu çalışmanın amaçlarına göre, ilişkisel öğrenme ve özümseme yeteneğinin inovasyon performansı üzerindeki etkisi ölçülecek ve analiz edilecektir. Ürdün Amman'daki Zain şirketindeki çeşitli departmanların tüm yöneticileri ve uzmanları, çalışma topluluğunun üyeleridir. Çalışmanın amaçlarına ulaşmak ve hipotezlerini test etmek için, veri toplama için birincil araç olarak bir anket geliştirilecek ve işlemek için korelasyon katsayısı analizi de dahil olmak üzere çeşitli istatistiksel yöntemler kullanılacaktır.
Özet (Çeviri)
The goal of this study or research is to investigate the impact of relationship learning and absorptive capability on innovation performance based on employee perception using the employees of Zain Jordan as a research study. Based on a review of prior studies, this research seeks to enrich the management literature by examining and empirically testing the impact of each of the relationship learning and absorptive capability on innovation performance. To better understand the relationship that exists between relationship learning and absorptive capability on innovation performance, a quantitative research method was utilized in which a set of standard questions on relationship learning, absorptive capability, and innovation performance. A total of 67 questionnaires were filled. The data that was collected was tabulated with the help of Microsoft Excel which was afterward analyzed with the help of SPSS software. The research results demonstrate that there is no relationship between relationship learning and innovation performance while there is a link between absorptive capacity and innovation performance.