Microsoft Windows temelli işletim sistemlerinde TCP/IP protokolü kullanılarak ağ üzerinde uzaktan kumanda uygulaması
- Tez No: 77388
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TAMER DUMANLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Winsock, Socket, Windows, Dll, Hook, Process, Thread, Window Hierarchy, Z Order, Screen Transfer
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
ÖZET MICROSOFT WINDOWS TEMELLİ İŞLETİM SİSTEMLERİNDE TCP/IP PROTOKOLÜ KULLANILARAK, AĞ ÜZERİNDE UZAKTAN KUMANDA UYGULAMASI BÜYÜKALPELLİ, Mustafa Yüksek Lisans Tezi, Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Tamer Dumanlı Eylül 1998,130 sayfa Bu tezde Microsoft Windows temelli işletim sistemlerinde TCP/IP protokolü kullanılarak, ağ üzerinde uzaktan kumanda uygulaması üzerinde çalışılmıştır. Bu çalışmada uzaktan kumanda, bir Microsoft Windows işletim sistemi ile çalışan bilgisayarın ağ üzerinde başka bir Microsoft Windows işletim sistemi ile çalışan bilgisayar tarafından gözlenip yönetilmesi olarak tanımlanmıştır. Uzaktan kumandada, gözlenenden gözleyene ekran transferi, gözleyenden gözlenene fare ve klavye hareketleri transferi gerekmektedir. Fare ve klavye transferi için bir ekran transferi için farklı üç yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemler üzerinde program parçacığı süre ve öncelik parametreleri kullanılarak testler yapılmış ve test sonuçları açıklanmıştır. Anahtar sözcükIer:Winsock, Socket, Windows, Dil, Kanca, Süreç, Program parçacığı, Pencere hiyerarşisi, Z sırası, Ekran transferi
Özet (Çeviri)
VI ABSTRACT A REMOTE COMPUTER CONTROL APPLICATION USING TCP/IP OVER NETWORK BASED ON MICROSOFT WINDOWS OPERATING SYSTEMS BÜYÜKALPELLİ, Mustafa MSc in International Computing Institute. Supervisor: Ass. Prof. Dr. Tamer Dumanlı September 1998, 130 pages In this thesis, a remote computer control application using TCP/IP over network using Microsoft Windows based operating systems, is worked. In this study remote computer control is defined as, observation and control of a windows operating system running computer by a windows operating system running computer over network. In remote computer control, there is screen transfer from observed computer to observer, mouse and keyboard transfer from observer to observed computer. One method is developed for mouse and keyboard transfer, and three different methods are developed for screen transfer. Tests are made using thread, time, priority parameters upon these methods and test results are explained.