Değişik tipte kumaş kalitelerinin konfeksiyon öncesi uygulanabilirlik, işlenebilirlik özellikleri üzerine bir araştırma
- Tez No: 77397
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLSEREN KURUMER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
- Anahtar Kelimeler: Konfeksiyon için kumaş, kumaş kalitesinin özellik testleri, konfeksiyon sanayinde kante, verimlilik
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
m ÖZET DEĞİŞİK TİPTE KUMAŞ KALİTELERİNİN KONFEKSİYON ÖNCESİ UYGULANABİLİRLİLİK,İŞLENEBİLİRLİLİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA BÜYÜKÇELEBİ, Buket Yüksek Lisans Tezi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç.Dr.Gülseren Kurumer Şubat 1998, Bu çalışma ile konfeksiyon üretiminin her bir kademesinde uygulanabilecek işlemler sırasında karşılaşılabilecek soruları önlemek amacıyla.üretime geçmeden önce kumaşların amaç doğrultusunda bir dizi konturollerden geçirilerek özelliklerinin belirlenmesi ve üreticiye kolaylık sağlanması amaçlanmıştır. Yapılan çalışmada 15 tip güncel kumaş seçilmiş ve konfeksiyona uygunluğunun kontrolü açısından 13 farklı özellik araştırılmış, elde edilen sonuçlar resimlemeler halinde verilmiştir. Araştırma sonucu elde edilen veriler hangi tip kumaşlarda hangi özelliklerinin konfeksiyona uygun olduğu, hangi özelliklerin uygun olmadığını göstermektedir.Uygun olmayan özelliklerin hangi kalite hatalarına neden olabileceği tartışılmış ve hangi önlemlerle ortadan kaldırılabileceği yolunda öneriler geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV RESEARCH ON THE CHARESTHERISTICS OF KIND OF FABRICS BEFORE THE PRODUCTION BÜYÜKÇBLBBÎ, BUKET MSC in, Textile Engineering Supervisor, Assoc. Doç. Dr. Gülseren Kurumer February 1998, 100 Pages With this thesis, optimal solution of the problems during the operations which can be apply that the ready made production has been studied, and with some controls, determine of the fabric charestrıstıes before the production has been proposed. în this work, 15 kind of fabrics has been chosed and 15 kind of charestistics has been researched according the steps of the ready made productions. Results of the researchs have shown that which fabrics and their charestheristics are more apt are not for the ready made which charestheristics are can be cause that quality mistakes? has been discussed and some suggestions has been unprovided about the increase productivity of the factory.