İzmir Körfezi omurgasız bentik faunasındaki baskın türler
Dominant benthic invertebrate species in İzmir bay
  1. Tez No: 77419
  2. Yazar: ALPER DOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MESUT ÖNEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Bentos, Kirlilik, Mevsimsel değişim, izmir Körfezi, Benthos, Pollution, Seasonal variation, Izmir Bay
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
IV ÖZET İZMİR KÖRFEZİ OMURGASIZ DİP FAUNASINDAKİ BASKIN TÜRLER DOĞAN, Alper Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anahilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mesut ÖNEN Şubat 1998, 75 sayfa Bu çalışmada, İzmir Körfezi Bentik Faunası seçilen 15 istasyonda Sonbahar 1995- Yaz 1996 tarihleri arasında, mevsimsel olarak incelenmiştir. Analizler sonucunda, 9 sistematik gruba dahil 298 tür ve bu türlere ait toplam 5857 birey tesbit edilmiştir. îstasyonlardaki kalitatif ve kantitatif değişimler incelenmiş olup, ayrıca körfezin alt bölümleri kirlilik ve bentik fauna açısından karşılaştırılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda, körfezdeki kirliliğin artmakta olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT DOMINANT BENTHIC INVERTEBRATE SPECIES IN IZMIR BAY DO?AN, Alper Msc. in Fishery Faculty Supervisor: Ass. Prof. Dr. Mesut ÖNEN February 1998, 75 pages In this study, the benthic fauna of Izmir Bay have been investigated. For this purpose, at 15 stations from Izmir Bay, 4 sampling have been done seasonally between Autumn 1995- Summer 1996. As a result, 298 species and 5857 individuals belonging to 9 systematic groups have been determined. The qualitive and quantitive aspects of these species at the stations have been determined and compared. As a conclusion, the pollution degree of the inner and middle bay has been increased.