The effect of social media branded content experience, sponsored content & user generated content on purchase intentions in the textile sector
Tekstil sektöründe sosyal medya markalı içerik deneyimi, sponsorlu içerik ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklerin satın alma niyetine etkisi
- Tez No: 775499
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BURÇİN KAPLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İçerik Pazarlaması, Sosyal Medya Markalı İçerik Deneyimi, Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik, Sponsorlu İçerik, İkna bilgisi, Satın alma niyeti, Seri aracı etkisi Günümüzün hızla büyüyen iş dünyasında, sosyal medya ağlarının gelişimi, işletmeler ve toplulukları arasındaki etkileşimi etkilemiş, Content Marketing, Social Media Branded Content Experience, User-Generated Content, Sponsored Content, Persuasion knowledge, Purchase intentions, Serial mediation In today's fast-growing business world
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Günümüzün hızla büyüyen iş dünyasında, sosyal medya ağlarının gelişimi, işletmeler ve toplulukları arasındaki etkileşimi etkilemiş, markaların sosyal ağlardaki varlığı tüketicilerin ürün ve hizmetlerle etkileşim kurma şeklini büyük ölçüde değiştirmiştir. Bu yeni yaklaşımların artan kullanımı, pazarlamada yeni bir yaklaşım olan içerik pazarlamasını doğurmuştur. Dijital pazarlama taktikleri, içeriğin oluşturulmasını, dağıtımını ve tüketimini etkileyen önemli değişikliklerin bir sonucu olarak hala gelişmektedir. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, sosyal medya markalı içerik deneyimi ve sponsorlu içerik gibi çeşitli içerik türlerinin tüketicilerin satın alma niyetleri üzerindeki etkilerini incelemek bu tezin amacıdır. Tutumsal ikna bilgisinin etkinleştirilmesinde farklı farklı içerik türlerinin farklı etkiler sağlayıp sağlamadığının araştırılması planlanmaktadır. Bu tekstil sektörü bağlamında denekler arası bir tasarım ve çeşitli içerik formları kullanan deneysel bir çalışmada, araştırma modeli teste tabi tutulmuştur. Bu çalışmada, 620 katılımcının anket analizini yapmak için Türkiye'deki kolayda örnekleme kullanılmış ve ardından elde edilen veriler üzerinde nicel bir metodoloji gerçekleştirilmiştir. Ana bulgular, sponsorlu içeriğin, kavramsal ikna bilgisi ile pozitif bir korelasyona sahip olması nedeniyle, önerilen seri arabuluculuk yoluyla, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ve sosyal medya markalı içerik deneyiminden daha olumsuz bir satın alma niyeti gösterdiğini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
In today's fast-growing business world, the development of social media networks affected the interaction between businesses and their communities, the presence of brands on social networks has drastically changed how consumers engage with products and services. Increased usage of these latter has spawned content marketing, a new approach to marketing. Digital marketing tactics are still evolving as a result of the significant changes which impacted the creation, distribution, and consumption of content. Examining the effects of various content types, such as user-generated content, social media branded content experience and sponsored content on consumers' intents to make purchases, is the goal of this thesis. The major goal is to investigate if different content kinds provide distinct activation of attitudinal persuasion knowledge which is affected by conceptual persuasion knowledge, that ultimately results in a variation of purchasing intentions. In an experimental study using a between-subjects design and several content forms in the context of the textile industry, the research model is put to the test. This study uses sampling in Turkey to undertake a survey analysis of 620 respondents. And then performing a quantitative methodology on the acquired data. The main findings show that sponsored content has negative purchase intents than user-generated content and social media branded content experience through the suggested serial mediation because it has a positive correlation of conceptual persuasion knowledge.