Silisyumdioksidin piklede kullanım olanakları üzerine bir araştırma
Study on possible usage of silicondioxide in pickling process
- Tez No: 77561
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜRBÜZ GÜLÜMSER
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Deri ve Kürk Teknolojisi, Leather and Fur Technology
 - Anahtar Kelimeler: Silicondioxide, pickling, wet-white
 - Yıl: 1998
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Ege Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Deri Teknolojisi Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 138
Özet
ÖZET SiLiSYUMDiOKSiDİN PİKLEDE KULLANIM OLANAKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA SÖZEN,Hüseyin Yüksek Lisans Tezi, Deri Teknolojisi Bölümü Tez Yöneticisi; Doç.Dr.Gürbiiz GÜLÜMSER 1998,125 Sayfa Sunulan bu çalışmada, kolloidal formdaki silisyumdioksit çözeltileri ile deriler farklı silisyumdioksit oranlan ve farklı pH aralıklarında pikleye çekilmiş ve daha sonra traş makinesi ile traşlanarak mamul deri kalınlığı sabitlenmiştir. Normal olarak işlenmiş ticari pikle deriler ile silisyumla pikle edilen derilerin, bu aşamadaki büzülme sıcaklıkları ve sonra bağlanan silisyumdioksit miktarları araştırılmıştır. Ayrıca, bu sistemle pikleye yapılan deriler daha sonra krom tabaklama işlemine alınmış ve mamul derilerede bazı kimyasal ve fiziksel analizler yapılmıştır. Anahtar Kelimeler; Silisyumdioksit, pikle, wet white
Özet (Çeviri)
STUDY ON POSSIBLE USAGE OF ŞİLİCONDİ03ÇİDE İN PİCKLİNG PROCESS SÖZEN, Hüseyin MSc in department of leather Technology Supervisor: Doç.Dr.Gürbüz GÜLÜMSER 1998, 125 Pages İn This Study, First grade New Zetland pickle pelts are processed with variety of Silicondioxide liquids in colloidal form and different pH values. After that, the garments thickness are fixed by hydrolic shaving machine. Pickled pelts that processed conventional way and silicium processed picled pelts are determined for their shrinkage temperature. Furthermore, pelts which are produces this system are tanned with chrome and physical and chemical test are made on them.