Yeni dışavurumculukta bilinç dışı anlatımın rastlantısal yorumu
The unconscious expression in the new expressionality incredible interpretation
- Tez No: 775760
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HACER HASDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Sanat, Dışavurum, Bilinçdışı, Keywords, Art, Expression, Unconscious
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Çeşitli spekülasyonlar ve kavram / dil / teknik / ve / malzemelerde gerçek ve hayali birleşim, yeni yaklaşımlar üretir. Resim ve heykele zorunlu bağımlılık, kağıt üzerinde yeni alternatiflere yol açar, kendi izdüşümlerini formüle eden çok özel bir bilginin oluşumu olarak yükselir. Çağdaş çizim, okumaların çoğulluğu ve çeşitliliği ile tanımlanmıştır ve bu eğilim, bu araştırmanın yürütülmesini büyük ölçüde motive eden şeydir. Birbiri ardına ortaya çıkan muazzam olasılıklar, başka hipotezlere kapı açar. Yüzyıllar boyunca akademik işlevinde çok özetlenen çizim, çağdaşlığımızda yeni somutlaştırmalar düşünüldüğünde, ancak her şeyden önce, kendi belirledikleri tüm nüanslar ve değerlerle üstlenildiğinde işlevini değiştirir. Her zaman aşılmış olan değerlerin ve her zaman tek bir seçeneğin verildiği çizimin, yeni estetik değerlere dayandığını ve böylece bakışı yatkınlaştırmanın yeni yollarını kışkırttığını bilmek ve her şeyden önce anlamaktır. Mevcut olaylar, geçen yüzyılda meydana gelen olayların doğrudan sonuçları olan yeni tutumların ürettiği diğer durumlara geri çekilmeyecektir. Bu çerçevede çalışmamızın amacı yeni dışavumculukta bilinç dışı anlatımın rastlantısal yorumunun yapılmasıdır.
Özet (Çeviri)
The combination of real and imaginary in various speculations and concepts / language / technique / and / materials generates new approaches. Obligatory dependence on painting and sculpture leads to new alternatives on paper, rising as the formation of a very specific knowledge that formulates its own projections. Contemporary drawing has been defined by the plurality and diversity of readings, and this trend is what largely motivated the conduct of this research. Enormous possibilities emerge one after another, opening the door to other hypotheses. Drawing, which has been so summed up in its academic function over the centuries, changes its function in our modernity when new embodiments are considered, but above all when undertaken with all the nuances and values that they have determined. This shows, knowing and above all understanding that the values that have always been surpassed and the drawing, in which there is always only one choice, is based on new aesthetic values and thus provokes new ways of predisposing the gaze. Our commitments Current events will not recede into other situations produced by new attitudes that are direct consequences of events that took place in the last century. In this context, the aim of our study is to make a random interpretation of unconscious expression in neo-expressionism.