Pandemi sürecinde uzaktan eğitim ortamlarının kullanımına ilişkin spor bilimleri öğrencilerinin tutumları
Investigation of the effect of distance education on physical education and sports students during the pandemic process
- Tez No: 776022
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CÜNEYT TAŞKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Covid-19, Pandemi Dönemi, Uzaktan Eğitim, Covid-19, Pandemic Period, Distance Education
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Rekreasyon Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu çalışmada, Covid-19 pandemi döneminde uzaktan eğitim alan spor bilimleri öğrencilerinin, uzaktan eğitim sistemine bakış açıları, uzaktan eğitim öz yeterlikleri ve derslere ilişkin görüşleri belirlenmek amacıyla Yıldız ve arkadaşları tarafından geliştirilen“Pandemi Sürecinde Uzaktan Eğitim Ortamlarının Kullanımına İlişkin Tutum Ölçeği”Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesinde okuyan lisans öğrencilerine uygulanmıştır. Ölçeğin sonuçları SPSS 25 paket programı analiz edilmiştir. Verilerin frekans ve yüzde gibi tanımlayıcı istatistikler ile çeşitli parametrik ve non-parametrik istatistiksel testler uygulanmıştır. Sonuçlar, öğrencilerin uzaktan eğitim sistemini çok benimsediğini ve sistemin kullanımıyla ilgili herhangi bir problem yaşamadıklarını göstermiştir. Uzaktan eğitimin avantajları olarak video kayıtlarının tekrar izlenmesi, esneklik ve zaman tasarrufu görülürken, internete ve eğitime ulaşamama ve sosyal yalıtılmışlık gibi olumsuz yönleri de tespit edilmiştir. Sonuç olarak, uzaktan eğitimin geleneksel eğitim yöntemleriyle harmanlanması önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, the“Attitude Scale Regarding the Use of Distance Education Environments in the Pandemic Process”developed by Yıldız et al. It was applied to undergraduate students studying at the Faculty of Sports Sciences. The results of the scale were analyzed using the SPSS 25 package program. Descriptive statistics such as frequency and percentage of the data and various parametric and non-parametric statistical tests were applied. The results showed that the students adopted the distance education system very much and did not have any problems with the use of the system. While the advantages of distance education are re-watching video recordings, flexibility and time saving, negative aspects such as not being able to access the internet and education and social isolation have also been identified. As a result, it is recommended to blend distance education with traditional education methods.