Computer aided design and analysis of boots for an orthopedic usage
Bilgisayar destekli bot analizi ve tasarımı (Ortopedik kullanım için)
- Tez No: 77705
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM H. GÜZELBEY, DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZAKÇA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Sonlu Elemanlar Metodu, ANSYS, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bot, Optimum Tasarım, Finite Element Method, ANSYS, Computer Aided Analysis (CAA), Boot, Optimal Design
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZET ORTOPEDİK KULLANIM İÇİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ BOT ANALİZİ VE TASARIM ERKLİĞ, Ahmet Yüksek Lisans Tezi, Makina Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. İbrahim H. GÜZELBEY Yardımcı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mustafa ÖZAKÇA Aralık 1998, 74 sayfa Bu tezde, asker botunun modeli ve analizi ANSYS Sonlu Elemanlar paket programı ile gerçekleştirilmiştir. İleriye yönelik bir çalışma yapılabilmesi için birden fazla katman kullanılmış ve farklı malzemeler için model geliştirilmiştir. İnsan ağırlığına göre ilk çözümler elde edilmiş ve bu çözümlere dayanarak taban kalınlığının optimizasyonu gerçekleştirilmiştir. Optimizasyon için taban hacminin azaltılması veya sistemin strain enerjisinin düşürülmesi ele alınmıştır. Bot analizinde, botun üst kısmı ele alınmamıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER AIDED ANALYSIS AND DESIGN OF BOOT FOR AN ORTHOPAEDIC USAGE ERKLÎ?, Ahmet M.S. in Mechanical Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Ibrahim H. GÜZELBEY Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mustafa ÖZAKÇA December 1998, 74 Pages In this study, a soldier boot has been modelled and analysed using ANSYS Finite Element Program. The constructed model has been improved using multi- layered sole for various materials to allow any further development. The optimisation process is applied to sole thickness based on the preliminary solution under the human weight. The minimisation of volume or strain energy of sole subjected to stress constraints is carried out for optimisation. The upper part of the boot is not considered in analysis.