A Cylindrical frequency selective surface comprising of metal strips
Metal şeritlerden oluşmuş silindirik frekans seçici yüzeyi
  1. Tez No: 77704
  2. Yazar: ALİ UZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TUNCAY EGE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Frekans Seçici Yüzeyler, Eğimli Yüzeyler, Silindirik Floquet Modlar iv, FSS, Dicroic surfaces, Cylindrical Floquet Modes
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZET METAL ŞERİTLERDEN OLUŞMUŞ SİLİNDİRİK FREKANS SEÇİCİ YÜZEY ÜZER, Ali Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Tuncay EGE Aralık 1998, 63 sayfa Bu çalışmamızda silindirik bir yüzey üzerine yerleştirilmiş olan metal şeritler bir frekans seçici yüzey olarak ele alındı ve incelendi. Floquet teoremi kullanılarak indüs olan akımlarla ilgili formüller yazıldı, daha sonra yüzeyden geçme ve yansıma katsayıları bu akımlar cinsinden ifade edildi. Son olarak da bazı yüzey değerleri için yansıma ve geçme katsayıları hesaplandı ve frekansa göre çizildi. Ayrıca sonuçlar düzlemsel frekans seçici yüzeylerle karşılaştırıldı ve benzerlikler ifade edildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CYLINDRICAL FREQUENCY SELECTIVE SURFACE COMPRISING OF METAL STRIPS ÜZER Ali M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Tuncay EGE December 1 998, 63 Pages In this study, a circular cylindrical structure covered periodically with freestanding metal strips are considered as a frequency selective surface. Floquet's theorem, which inherently takes all mutual couplings between elements into account, is utilized in the formulation of the problem. Formulations are presented for calculating induced currents over the strips first and later the transmission and reflection coefficients are expressed in terms of those induced currents. Plots are given for some representative values of surface periodicities and the results are compared with some planar frequency selective surface results. As in the study of previous works on planar frequency selective surfaces, a bandpass response is also found in our cylindrical frequency selective surface and the similarities are stated.