Helisel kazıkların taşıma gücü kapasitelerinin analitik yöntemler ve sayısal analiz yöntemleri kullanılarak araştırılması
Investigating the bearing capacity of helicel pile using analytical and numerical analysis methods
  1. Tez No: 777842
  2. Yazar: ABDULSAMET ÇOLAK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HACI BEKİR KARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Helisel Kazıklar, Plaxis 3D, Sayısal Analiz, Deniz Üstü Yapılar, Kazık, Yöntem, Helical pile, Plaxis 3D, Numerical Analysis, Offshore Structure, Pile, Method
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Helisel kazıklar tarih boyunca kullanılan kazık sistemlerinin en eski seçeneklerinden birisi olarak öne çıkmaktadır. Tarih boyunca birçok değişime uğrayan yöntem ülkemizdeki kullanımı kısıtlı olsa da efektif yönleri sayesinde deniz üstü yapılar ve geçici kurulum gerektiren yapılarda tercih edilmeye devam etmektedir. Bu kadar geçmişe sahip bir sistemin kuralları, hesaplanması ve geliştirilmesi için birçok yöntem sayısal metot ve yöntem kullanılmıştır. Çalışmanın esası da bu çalışmaların incelenmesi, değerlendirilmesi, sayısal ve analitik yöntemler (Plaxis 3D) kullanılarak bu yöntemlerin karşılaştırılmasına dayanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Helical piles stand out as one of the oldest options of pile systems used throughout history. Although the method, which has undergone many changes throughout history, is limited in use in our country, it continues to be preferred in offshore structures and structures that require temporary installation, thanks to its effective aspects. Many methods, numerical methods and methods have been used for the rules, calculation, and development of a system with such a history. The study is based on the examination and evaluation of these studies and the comparison of these methods using numerical and analytical methods (Plaxis 3D).