Kamu sağlık kurumlarındaki sözleşmeli personelin algılanan stres düzeylerinin işten ayrılma niyeti üzerindeki etkisinin incelenmesi
Investigation of the effect of perceived stress levels of contracted personnel in public health institutions on intention to leave
- Tez No: 780322
 - Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SİNAN YILMAZ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Healtcare Management, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Sağlık Personelleri, Kamu, İşten Ayrılma, Stres, Algılanan Stres, Health Personnel, Public, Work Leave, Stress, Perceived Stress
 - Yıl: 2022
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 163
Özet
Çalışmanın amacı, kamu sağlık kurumlarında istihdam edilen sözleşmeli personelin algıladığı stresin işten ayrılma niyetine etkisi üzerine çalışmalarının Türkiye'deki güncel durumunu ortaya koymak ve bu çalışmaların kavramsal, kuramsal ve tarihsel sürecini göz önünde bulundurarak Türkiye'de hazırlanan lisansüstü tez çalışmaları üzerinden kamu sağlık kurumlarında istihdam edilen sözleşmeli personelin algıladığı stresin işten ayrılma niyetine etkisi alanının analizini yapmaktır. Çalışma için YÖK Ulusal Tez Merkezi'nde arşivlenen, kamu sağlık kurumlarında istihdam edilen sözleşmeli personelin algıladığı stresin işten ayrılma niyetine etkisi alanında ve sosyoloji disipliniyle yakından ilişkili disiplinlerde hazırlanmış olan 244 lisansüstü tez seçilmiştir. Çalışma, kamu sağlık kurumlarında istihdam edilen sözleşmeli personelin algıladığı stresin işten ayrılma niyetine etkisinin literatür kapsamında değerlendirmelerini içermektedir ve konu hakkındaki analizlerle beraber görüşleri ortaya koymaktadır.
Özet (Çeviri)
The objective of the study contracted personnel employed in public health institutions of studies on the effect of perceived job stress on intention to leave of this study was to reveal the current status in Turkey and conceptual, theoretical and considering the historical process, through postgraduate thesis studies prepared in Turkey employed in public health institutions of the effect of perceived stress on intention to leave the job contracted personnel is to make an analysis of the field. No national thesis work at the center of archived contracted personnel employed in public health institutions in the area of effect of perceived job stress and intention to leave disciplines closely related to the disciplines of sociology and public health institutions of contracted personnel employed in select graduate thesis 244 prepared in perceived stress effect on intention to leave within the scope of the job includes assessments of the literature on the subject, together with analysis reveals opinions.