3-p metoksibenzil-4-amino-4,5-dihidro-1 H-1,2,4 triazol-5-on üzerine bir çalışma
A Study on 3-p-MethoxybenzyI-4-amino-4,5-dihydro-lH-l,2,4-triazol-5-one
- Tez No: 78178
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: 3-p-Metoksibenzil-4-amino-4, 5-dihidro-lH-l, 4-triazol-5-on, Metillendirme, Schiff Bazı V, 3-p-Methoxybenzyl-4-amino-4, 5-dihydro-lH-l, 4-triazol-5-one, Methylation, Schiff Base. VI
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kimya Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
ÖZET Bu çalışmada, 3-p-metoksibenzil-4-amino-4, 5-dihidro- 1 H- 1,2,4-triazol-5-on bileşiği sentezlenmiş ve bu bileşiğin 2,5-hekzandion, suksinik anhidrid, suksinik asit, ftalik anhidrid, benzaldehid, 4-fluorobenzaldehid, salisil aldehid (2-hidroksi- benzaldehid) ve indol-3-karboksialdehid ile reaksiyonları incelenmiştir. Buna ilaveten, bu bileşiğin N-metillendirme reaksiyonu da incelenmiştir. Çalışmada elde edilen 11 yeni bileşiğin yapı aydınlatmaları için mikroanaliz, IR, H NMR ve UV spektroskopisi yöntemleri kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY In this study, 3-p-methoxybenzyl-4-amino-4,5-dihydro-lH-l,2,4-triazol-5-one was synthesized and the reactions of this compound with 2,5-hexanedione, succinic anhydride, succinic acid, phytalic anhydride, benzaldehyde, 4-fluorobenzaldehyde, salicyl aldehyde (2-hydroxybenzaldehyde) and indole-3-carboxaldehyde were investigated. In addition N-mehylation of this compound was also investigated. In order to identify 1 1 new compounds synthesized in the study, combustion analyses and spectroscopic methods including IR, H NMR and UV were used.