Immigration and populist politics: Assessing the impact of Sub-Saharan immigrants threat perceptions on radical right voting in France
Göçmenlik ve popülist politikalar: Fransa'da Sub-Sahra göçmen tehdit algısının radikal sağ oy verme üzerindeki etkisinin değerlendirilmesi
- Tez No: 782033
- Danışmanlar: PROF. DR. İRFAN KAYA ÜLGER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: göçmenlik, radikal sağ popülizm, Fransa, anti-göçmen politikaları, Afrika Sahra-alti göçmenleri
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 349
Özet
Bu doktora tezi, Fransa'da göçmenlik ile radikal sağ oylama arasındaki karmaşık ilişkiyi kapsamlı bir şekilde analiz etmektedir. Tez, Sosyal Kimlik Teorisi, Bütünleşik Tehdit Teorisi ve Toplumsal Güvenlik Kavramı gibi teorik çerçevelerin üçgenlemesini kullanır ve bulguları çekmek için nitel ve nicel yaklaşımları kullanır. Çalışma, radikal sağ partilerin seçmen tabanlarını artırmak için genellikle Afrikadaki Sahra alti göçmenlerini Fransa için bir tehdit olarak tasvir ederek kullandıkları stratejileri araştırır. Göçmenlerin nispeten az sayıda olmasına rağmen, radikal sağ destekçileri onları hem gerçekçi hem de sembolik bir tehdit olarak algılarlar. Bu algılar, radikal sağ popülist söylem ve medya sansasyonculuğu tarafından ağırlaştırılan psikolojik ve sosyoekonomik faktörlerden kaynaklanmaktadır. Dahası, çalışma, popülist siyasetin dışlama ve reddetme söyleminin ırksal ve kültürel boyutlarını vurgular ve küreselleşme krizi ve orta sınıfın ilerleyen yoksullaşması gibi daha geniş uluslararası faktörleri aydınlatarak, anti-göçmen politikalarının çekiciliği ve Batı ülkelerinde radikal sağ popülizmin yükselişine katkıda bulunur. Uluslararası ilişkilere bir katkı olarak, bu çalışma göçmenlik ve radikal sağ oylama arasındaki ilişkilerin karmaşıklıklarına nuanslı bir anlayış sağlayarak, kimlik, tehdit algısı ve toplumsal güvenliğin göçmenlikle ilgili siyasi tutumları şekillendirmedeki önemine vurgu yapar. Araştırma bulguları, bilim insanları ve politika yapıcılar için önemli sonuçlar sağlayarak, artan göç ve toplumsal güvensizliklerin mevcut küresel bağlamında radikal sağ popülizmin yükselişinin temel mekanizmalarına ilişkin görüşler sunar.
Özet (Çeviri)
This doctoral thesis comprehensively analyzes the intricate relationship between immigration and radical right voting in France. The thesis employs a triangulation of theoretical frameworks, including Social Identity Theory, Integrated Threat Theory, and Societal Security Concept, and utilizes qualitative and quantitative approaches to draw the findings. The study investigates radical right parties' strategies to increase their voter base, often by portraying sub-Saharan immigrants as a threat to France. It reveals that despite the relatively small number of sub-Saharan immigrants, radical right supporters perceive them as both a realistic and realistic and symbolic threat. These perceptions result from psychological and socio-economic factors exacerbated by radical right populist discourse and media sensationalism. Moreover, the study highlights the racial and cultural dimensions of the discourse of exclusion and rejection in the context of populist politics and elucidates the broader international factors, such as the crisis of globalization and the progressive impoverishment of the middle class, which contribute to the appeal of anti-immigrant policies and the rise of radical right-wing populism in Western countries. As a contribution to international relations, this study provides a nuanced understanding of the complexities of the relationship between immigration and radical right voting, emphasizing the significance of comprehending the role of identity, threat perception, and societal security in shaping political attitudes towards immigration. The research findings have significant implications for scholars and policymakers, offering insights into the mechanisms that underlie the rise of radical right-wing populism in the present global context of increasing migration and societal insecurities. Keywords : immigration, radical right populism, France, anti-immigrant policies, Sub-Saharan immigrants