Eric Ewazen bas trombon konçertosunun incelenmesi
An analysis of the cello techniques used by Henri Dutilleux in his work trois strophes sur le nom de sacher
  1. Tez No: 783116
  2. Yazar: ABDÜLKADİR ARAMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. KAYA KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Eric Ewazen, Bas Trombon Konçertosu, Trombon, Yeni Müzik
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu tez çalışmasında, Amerikalı besteci Eric Ewazen'in bas trombon için yazdığı konçerto; form yapısı ve icracılığı bağlamlarında incelenmiş ve nota örnekleriyle birlikte sunulmuştur. Eric Ewazen; orkestra, oda müziği ve solo çalgı alanlarında besteler yaparak çok yönlü besteciliğini ispatlamış, bununla birlikte, eserlerinde bakır çalgılara ve bas trombona önemli bir yer vermiştir. Ewazen Bas Trombon Konçertosu, klasik üslupta yazılmış bir yeni müzik örneğidir. Konçertoda kullanılan temalar bir tonal merkez çerçevesinde değildir fakat belli bir ses temeli çerçevesindedir. Bu konçerto, trombon için çağdaş müzik bestecilerince yazılmış konçertolar arasında önemli bir yer taşımaktadır. Bu araştırmada Eric Ewazen Bas Trombon Konçertosu hakkında bir analiz ve inceleme çalışması sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The Concerto for Bass Trombone by the American composer Eric Ewazen will be examined in this diploma thesis with focus on its formal structure and performance practice, supported by examples of musical notation. Eric Ewazen demonstrates his versatility as a composer; on the one hand he composes for orchestra, on the other hand for chamber music and solo instruments, whereby he gives brass instruments, especially the bass trombone, an important place in his works. Ewazen Bass Trombone Concerto is an example of new music in the classical style. The themes used in the concerto do not move within the structure of a tonal centre, but within a specific sound base. This concerto occupies an important place among concertos for trombone by contemporary composers. This study presents an analysis of the bass trombone concerto by Eric Ewazen.