Teaching english as a foreign language to young learners in the distance education process: Problems and suggestions
Uzaktan eğitim sürecinde çocuklara yabancı dil olarak İngilizce öğretimi: Sorunlar ve öneriler
  1. Tez No: 784858
  2. Yazar: EZGKI CHAFOUZ RAIM
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SİNEM DOĞRUER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: uzaktan eğitim, COVID-19, çocuklar, ilkokul İngilizce öğretmenleri, distance education, COVID-19, young learners, primary school English teachers
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Bu çalışma, etkisi hala süren COVID- 19 salgınının Türkiye'de ilk rastlandığı dönemde ani uzaktan eğitime geçilmesiyle ortaya çıkan, özellikle çocuklarla çalışan İngilizce öğretmenlerinin karşılaştığı sorunları tespit etmeyi amaçlamıştır. Bu nedenle, araştırmanın amacı, pandemide uzaktan eğitimin uygulaması sırasında özellikle okul ortamına yeni gelen öğrencilerle çalışan ilkokul kademesindeki İngilizce öğretmenlerinin yaşadıkları zorlukları ortaya koymaktır. Aynı zamanda araştırma, gelecekte tekrar uzaktan eğitime ihtiyaç duyulması durumunda iyileştirilebilecek alanların belirlenerek mevcut sorunlara çözüm önerileri getirmeyi de amaçlamıştır. Çalışmada betimsel araştırma deseni kullanılmış ve veriler hem nicel hem de nitel veri toplama araçları kullanılarak elde edilmiştir. Bu sebeple, hem devlet hem de özel ilkokul kademesinde görev yapan toplam kırk üç (n= 43) İngilizce öğretmenine ulaşılmış ve nicel verilerin toplanması için 35 sorudan oluşan bir anket uygulanmıştır. Söz konusu araştırmanın sonuçlarını daha da güçlendirmek adına nitel verilerin toplanması için hem devlet hem de özel ilkokul kademesinde görev yapan toplam otuz bir (n=31) İngilizce öğretmeni ile görüşülerek katılımcılara toplam 10 soru sorulmuştur. Nicel veriler istatistiksel olarak SPSS (sürüm 25) kullanılarak, nitel veriler ise içerik analiz yoluyla analiz edilmiştir. Analizlerden elde edilen sonuçlara göre hem devlet hem de özel okulların ilkokullarında çalışan İngilizce öğretmenlerinin en çok karşılaştığı sorunlar öğrencilerinin yaşından kaynaklanan dikkat dağınıklığı, yine yaşlarından kaynaklanan teknolojiyi kullanma eksiklikleri ve teknik sorunlar olmuştur. Özel okulların ilkokul kademesinde çalışan öğretmenlerin teknik sorun olarak kastettikleri aslında internet kesintileri, elektrik kesintileri veya mikrofonun bozulması iken devlet ilkokullarında çalışan öğretmenlerin, özellikle de refah düzeyi düşük mahallelerde çalışan İngilizce öğretmenlerin en çok bahsettiği sorun ise uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin derse girebilecek teknolojik cihazının olmamasıdır.
Özet (Çeviri)
This study aims to identify the problems faced by English teachers working with young learners that emerged from the sudden transition to distance education during the initial outbreak of the COVID-19 epidemic in Turkey. Hence, the purpose of this research is to demonstrate the difficulties experienced by primary school English teachers during the implementation of distance education in the pandemic. It also aims to identify areas for improvement and suggest solutions to the existing problems if distance education becomes necessary again in the future. A descriptive research design was utilized and data were gathered using both quantitative and qualitative data collection instruments. For this reason, a total of forty-three (n= 43) English teachers working at both state and private primary schools were contacted and a questionnaire consisting of 35 questions was applied for gathering quantitative data. To further strengthen the results, a total of thirty-one (n=31) English teachers from state and private primary schools were interviewed and 10 questions were asked of the participants to collect qualitative data. Quantitative data were analysed statistically by using SPSS (version 25) and qualitative data were analysed by content analysis method. According to the results obtained from the analyses, the most common problems faced by teachers working at both state and private primary schools were the limited attention span of students, the lack of technology use by students due to their young age, and technical problems. Private primary school teachers view internet outages, power cuts, or microphone malfunctions as technological problems. However, a lack of technological devices for students to use in the distance education process is what English teachers working in state schools, especially those in low-income neighbourhoods, imply when they refer to technical problems.