أحكام المستجدات الفقهية في إنهاء الحياة الزوجية
Evlilik ilişkisinin sonlandırılması olgusuyla ilgili yeni gelişmelerin fıkhî hükümleri
- Tez No: 785017
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ABDUL SALAM YUSUF ISSA AL YAQOUB
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: divorce, annulment
- Yıl: 2023
- Dil: Arapça
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Müslüman aile, Kur'an-ı Kerim'in ve İslam dininin himayesini üstlenmiş olduğundan, kendi çerçevesindeki ilişkileri meşrulaştıran Kur'an metinleri, evlilik, boşanma ve diğer konulardan gelmiştir. telefonda veya sosyal medyadan boşanma gibi modern çağın verilerine uygun bu konularda hükümler verilmesinin yanı sıra iptal, süt parası, hapis nedeniyle iptal ve tasfiye, baba istismarı Birinci bölüm talak, ikinci bölüm talak, üçüncü bölüm nefs ve dördüncü bölüm de bunların her birinin etkisine ayrılmıştır ve farklı mezheplerden hukukçuların görüşlerine açıklık getirdik. Bunun üzerine ve bazı durumlarda El-Ezher-i Şerif'in görüşü gibi yeni fıkhî görüşler yayınlayan internet sitelerini kullandım ve alimlerin görüşleri bazen ve diğer zamanlarda farklı, kısmi ayrıntılarda uzlaşmaya vardı. Karı kocanın karşı tarafın çocukları görmesine engel olacak şekilde tacizde bulunmasının caiz olmadığına hukukçular oybirliğiyle karar vermişler ve fıkıh görüşleri gerçeğe uygun olarak esnek olmuştur. güncel ve eski hakkında fanatik değillerdi.
Özet (Çeviri)
Since the Muslim family assumed the patronage of the Qur'an and the religion of Islam, the Qur'anic texts that legitimize relations within its framework came from marriage, divorce and other issues. In addition to giving judgments on these issues, such as divorce on the phone or on social media, in accordance with the data of the modern age, annulment, milk benefit, cancellation and liquidation due to imprisonment, father abuse The first part is devoted to talaq, the second part to talak, the third part to nafs and the fourth part to the effect of each of them. We have clarified the views of lawyers from different denominations. On top of that, and in some cases, I've used websites that have published new jurisprudential views, such as the view of Al-Azhar al-Sharif, and the scholars' views sometimes and other times differ in different, partial details. The lawyers unanimously decided that it is not permissible for the husband and wife to harass the other party in a way that prevents them from seeing the children, and the legal opinions were flexible in line with the truth. they were not fanatical about the current and the old.