العالقة بني الوايل والرعية يف ضوء القرآن الكرمي 'دراسة موضوعية'
Kur'an-ı Kerim ışığında yönetici ve yönetilen arasındaki ilişki teorik çalışma
  1. Tez No: 785020
  2. Yazar: RASHA IBRAHIM RAJA AL-ISAWI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ Kutaiba FARHAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Vali, tebaa, hükümdar, sıfatlar, kökleşme, hükümdarların tebaa ile olan politikası, Governor, subject, ruler, adjectives, rooting, policy of rulers with subjects
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Etiketli risâlem (Kur'ân-ı Kerîm Işığında Hükümdar-Usta İlişkisi, Objektif İnceleme), bir giriş, iki bölüm ve bir sonuçtan ibaret hale getirdim. Giriş bölümünde tez konusunu seçme nedenim, amacım, karşılaştığım zorluklar, tezin sorunları ve diğer ilim talebelerinin benden önce geldiği benzer konulardan ve araştırma metodolojimden bahsettim. ve araştırma planı. Birinci bölümde: İki bölüme ayırdım, birinci konu mesajın başlığı, dil ve terminoloji ve ilgili terimlerin tanımları, ikinci konu ise dil ve terminoloji açısından meşru siyaset kavramıydı, konuları, nasıl, köklenme ve sonuç ile valilerin politikası. İkinci bölüm: Vali ile tebaa ilişkisini Kur'ânî açıdan ele aldım Kur'an-ı Kerim. Daha sonra bu konudaki araştırmalarım sonucunda ulaştığım en önemli sonuçlarda şu sonuca vardım. Arkasındaki niyetin Allah'ı yol verme niyetidir.
Özet (Çeviri)
I have made my labeled treatise (Ruler-Master Relationship in the Light of the Qur'an, Objective Analysis) consist of an introduction, two chapters and a conclusion. In the introduction, I talked about my reason for choosing the thesis topic, my purpose, the difficulties I faced, the problems of the thesis and similar issues that other science students came before me, and my research methodology. and research plan. In the first part: I divided it into two parts, the first topic was the title of the message, language and terminology and definitions of related terms, the second topic was the concept of legitimate politics in terms of language and terminology, its topics, how, rooting and outcome and the policy of the governors. The second part: I dealt with the relationship between the governor and the subject from the perspective of the Qur'an. Later, as a result of my research on this subject, I came to the following conclusion in the most important conclusions I reached. The intention behind it is the intention to give way to Allah.