Lojistik regresyon analizi ve bir uygulama
Logistic regression analysis and an application
- Tez No: 78546
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YÜKSEL ÖNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Regresyon, Lojistik Ayrımsama, Üretim Modeli, Richard Eğrileri, Regression, Logistic Discrimination, Growth curves, Richard Family
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Ill lojistik regresyon analizi ve bir uygulama ÖZET Lojistik regresyon analizi üzerine hazırlanan bu çalışma beş ana başlık altında toplanmıştır. İlk olarak Giriş kısmında konunun literatürdeki yeri tanıtılarak tarih içerisinde nasıl bir gelişme gösterdiği anlatıldıktan sonra günümüzdeki önemi vurgulanmıştır. İkinci olarak Genel Bilgiler başlığı altında tezde yapılan çalışmaya taban oluşturması için regresyon analizinde parametre tahmini, lojistik regresyon analizi ve amaçları, iki ve daha çok grup lojistik ayrımsama ile ilgili bilgiler verilmiştir. Ayrıca aynı bölüm içerisinde literatürde var olan çalışmaların dışında regresyon analizinde geçerli olabilecek genel bir parametre tahmin süreci oluşturulmuştur. Farklı lojistik eğrilerin belli şartlar altında bir birine denk olabileceği gösterilmiş ve buna bağlı olarak birtakım teorik sonuçlar ise yine bu bölümde verilmiştir. Üçüncü olarak Materyal ve Metot başlığı altında tezin orijinal kısmı inşa edilmiştir. Bu bölümde çoklu grup lojistik ayrımsamaya Richard eğrilerinden yararlanarak farklı bir yaklaşım getirilmeye çalışılmıştır. Bu yaklaşım çerçevesinde en çok olabilirlik fonksiyonu yeniden oluşturulmuş, çözümlerinin hangi şartlar altında var olabileceği ortaya konmuştur. Dördüncü olarak Bulgular ve Tartışma başlığı altında tezdeki bilgiler ve elde edilen, sonuçlar bir tartışma ortamı içerisinde sunularak lojistik analize ne gibi yenilikler getirilebileceği anlatılmıştır. Son olarak Sonuç ve Öneriler başlığı altında ise çalışma sonucunda ortaya çıkan açık problemler ve yeni inceleme konuları belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV LOGISTIC REGRESSION ANALYSIS AND AN APPLICATION ABSTRACT This study is on logistic regression analysis that is occurs five main headlines. Firstly, in the introduction, brief historical background is given, and therefore the importance of logistic regression is explained. Secondly, under general information headline, parameter estimation in regression analysis as a basis for this thesis, logistic regression analysis, and aim of logistic regression, two or more groups logistic discriminations are all informed. Moreover, in the same Chapter, general parameter estimation process is discussed that is not available in the existence literature. Under soft conditions different logistic curves to be equivalent and depending this results some theoretical results are also given in this chapter. Thirdly, under materiel and method headline, the original part of this thesis is build. In this chapter for multiple-group logistic discrimination different approach is investigated using Richard curves. Using this developing approach the maximum likelihood function has to be re-build, and the solutions is exists in which conditions. Fourthly, under general remarks and discussion headline, the information, and the result of developing in the thesis are discussed into dispute-atmosphere, and therefore new developments are pointed out on the logistic regression analysis. Finally, in the result and suggestion headline, some open problems, and further study subjects are also briefly outlines.