Kurumsal iş süreçleri yönetimi ve bir uygulama
Corporate business process management and an application
  1. Tez No: 792247
  2. Yazar: SEDA HÖKELEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET BAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Süreç, Süreç Yönetimi, Süreç İyileştirme, Process, Process Management, Process Improvement
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yöneticiler İçin İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Gelişen teknoloji ve buna bağlı olarak artan rekabet ortamına uyum sağlayabilmek için organizasyonların sürekli iyileştirme anlayışı benimsemesi gerekmektedir. Bu tez çalışmasında, organizasyonun hedef ve amaçlarını gerçekleştirmek üzere, müşteri beklentilerine uygun ürün veya hizmet sunmak için süreçleri nasıl analiz edileceğine yönelik bir araştırma yapılmıştır. İyileştirme yapabilmek için öncelikle mevcut durum, çevre koşulları, iyileştirme alanları bilinmelidir. Karşılaşılan problem veya darboğaz olmasa bile, süreç iyileştirme bakış açısı sürekli olmalıdır ve faaliyetlerin daha iyi nasıl yapılacağı konusunda çalışmalar yapılmalıdır.Süreç yönetimi sistemdeki tüm unsurları göz önünde bulundurarak, organizasyonda yürütülen tüm süreçler arasındaki etkileşimleri görebilmek, süreci bütünleşik bir şekilde ele almak, süreç işletimini standartlaştırmak amacıyla uygulanmalıdır. Bu yöntem, kritik alanları bulabilmek ve başarıya ulaşmak için önemli bir yönetim biçimidir. Çalışmada süreç yönetimi kavramı, işleyişi, uygulaması ve süreç iyileştirme konusu ele alınmıştır. Uygulama kısmında kurumsal bir firmanın hedef bazlı performans yönetimi süreci analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In order to adapt to the developing technology and accordingly the increasing competitive environment, organizations need to adopt a continuous improvement approach. In this thesis, a research has been made on how to analyze the processes in order to provide products or services in accordance with customer expectations in order to realize the goals and objectives of the organization. In order to make improvements, first of all, the current situation, environmental conditions, improvement areas should be known. Even if there is no problem or bottleneck, the process improvement perspective should be continuous and studies should be done on how to do the activities better. Process management should be applied in order to be able to see the interactions between all processes carried out in the organization, to handle the process in an integrated way, to standardize the process operation, taking into account all the elements in the system. This method is an important form of management to find critical areas and achieve success. In the study, the concept of process management, its operation, application and process improvement are discussed. In the application part, the target-based performance management process of a corporate firm has been analyzed.