Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi suçu
The crime of intentional killing with negligent behavior
  1. Tez No: 793063
  2. Yazar: YAKUP GÜNDOĞDU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN GÜNDÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İhmal, ihmali suç, garantör, ihmali davranış, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, Negligence, negligent crime, guarantor, negligent behavior, intentional killing with negligent behavior
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kamu Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 207
Özet
Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi Suçu başlıklı yüksek lisans tez çalışması giriş, üç bölüm ve sonuç kısımlarından oluşmaktadır. Bu çalışmada ihmali davranışa ilişkin genel bilgilere yer verildikten sonra 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 83. maddesinde düzenlenen“kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”suçu, konuyla ilgili diğer yasal düzenlemeler, doktrinde yer alan görüşler ve yargı kararları da dikkate alınmak suretiyle ayrıntılı olarak incelenmiştir. Bu doğrultuda çalışmanın birinci bölümünde ihmali davranışın cezalandırılabilirliğine ilişkin tarihsel süreç içerisindeki bazı uygulamalara yer verildikten sonra ihmal kavramı, hareketi açıklayan teoriler kapsamında ihmale ilişkin görüşler, icra - ihmal ayrımı ve ihmali suç konuları incelenmiştir. İkinci bölümde Türk hukukunda kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi suçu, suçun unsurları ve kusurluluk ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise suçun özel görünüş şekilleri, muhakeme usulü, zamanaşımı ve yaptırım konularına yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Master's thesis titled the crime of intentional killing with negligent behavior, consists of introdoction, three chapters and conclusion parts. In this study, after giving general information about negligent behavior,“the crime of intentional killing with negligent behavior”regulated in Article 83 of Turkısh Penal Code No. 5237 has been examined in detail by taking into account other relevant legal regulations, opinions in doctrine and judicial decisions. In this direction in the first part of the study, after some practices in the historical process regording ithe punishability of ommision opinions of negligence within the scope of theones explaining the behavior the distinction between execution and negligence and negligent crime are examined. In the second part, the crime of intentional killing with negligent behavior in Turkish law, the elements of the crime anf faultiness are discussed. In the third part special appearance of the crime, of the procedure of trial, prescription and sanctions are given.