Ceza muhakemesinde itiraz kanun yolu
Objection as a legal remedy in criminal procedure law
  1. Tez No: 794270
  2. Yazar: GÖZDE NUR OĞUZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜNEŞ OKUYUCU ERGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İtiraz, Kanun Yolu, Ceza muhakemesinde karar, Objection, legal remedy, Decision in criminal procedure
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 307
Özet
Üç ana bölümden oluşan yüksek lisans tezi niteliğindeki bu çalışmada, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nda kural olarak hâkim kararlarına istisna olarak da mahkeme kararlarına karşı öngörülen ve olağan kanun yollarından biri olarak kabul edilen İtiraz Kanun Yolu çalışılmıştır. İlk bölümde kanun yolunun genel hatlarıyla açıklaması yapılmıştır. İkinci bölümde ceza muhakemesinde itiraz kanun yolunun esası ve son olarak üçüncü bölümde ise itirazda usul, hüküm ve sonuçlar kendine özgü kuralları ve tartışmaları ile öğreti ve kararlar ışığında yeni düzenlemelerle birlikte incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this master thesis, which is consisting of three main parts, The Objection As A Legal Remedy, which is considered as one of the ordinary legal remedies and stipulated as an exception to the judge's decisions as a rule and exception to the court decisions in the Code of Criminal Procedure No. 5271 has been studied. In the first part, the general outline of the legal remedy has been explained. In the second part, the basis of the objection legal remedy in criminal procedure and finally in the third part, the procedures, provisions and results in the objection are examined together with the new regulations in the light of its own rules and discussions, teachings and decisions.