Employee satisfaction as a result of human resource management practices in nigerian banking companies: A case study of United Bank for Africa [Uba] Nigeria
Nijerya bankacılık şirketlerinde insan kaynakları yönetimi uygulamalarının sonucunda çalışan memnuniyeti: United Bank'ın Afrika [Uba] Nigeria örneği
- Tez No: 794332
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İKY, İş Memnuniyeti, Ciro, Performans, Ücret, Menfaat, Güvenlik ve Sağlık, HRM, Job Satisfaction, Turnover, Performance, Compensation, Benefit, Safety and Health
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu çalışma, Nijerya'daki UNITED BANK FOR AFRICA bankasında insan kaynakları uygulamalarının çalışanların iş tatmini üzerindeki etkisini araştırmak ve tanımlamak için yapılmıştır. Değişimlerle dolu bir dünyada, çalışanlar herhangi bir organizasyon için en önemli varlık olduğundan, çalışanları etkileyen sorunlar ve şeyler hakkında daha iyi bilgi edinmeye çok büyük bir ihtiyaç vardır. Bu araştırmanın temel amacı, UNITED BANK FOR AFRİKA bankacılık Nijerya'daki insan kaynakları yönetimi uygulamalarının etkisini bulmak ve araştırmaktır. Bu uygulamalar, işe alma ve seçme, performans değerlendirme, eğitim ve geliştirme, ücretlendirme, çalışma ortamı, iş tasarımı ve sorumlulukları, terfi, iş güvenliği ve takdiri içerir. Araştırmamız için Nijerya'daki UNITED BANK FOR AFRICA bankası örneğine odaklandık. Yaklaşık 300 Yüz çalışana bir anket dağıtıldı ve hepsi yanıtladı. Bu birincil verileri topladık ve verileri analiz etmek için Statistical Package for Social Science (SPSS) bilgisayar yazılım programını kullandık. Son olarak, bankanın İKY uygulamalarını iyileştirmeye yönelik bulgular ve önerilerle araştırma sonlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is done to explore and define the impact of human resource practices on job satisfaction of employees in UNITED BANK FOR AFRICA bank in Nigeria. In a world full of changes there is a crucial need to acquire better knowledge about the problems and things that affects employees since the employees are the most important asset for any organization. The core objective of this research is to find and explore the impact of human resource management practices in UNITED BANK FOR AFRICA banking Nigeria. These practices include recruitment and selection, performance appraisal, training and development, compensation, working environment, job design and responsibilities, promotion, job security and appreciation. For our research, we focused on the case of UNITED BANK FOR AFRICA bank in Nigeria. A questionnaire has been distributed for around 300 Hundred of employees and all of them responded. We collected that primary data and used Statistical Package for Social Science (SPSS) computer software program to analyze data. Finally, the research is concluded with findings and recommendations for the bank to improve their HRM practices.