The role of technology in English language teaching: Attitudes and perception of Moroccan students
İngilizce dil öğretiminde teknolojinin rolü: Faslı öğrencilerin tutumları ve algıları
  1. Tez No: 798131
  2. Yazar: FADWA MAFHOUM
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İLKİN BAŞAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Teknoloji, Tutum, Algı, Faslı İngilizce Öğrenenler, Technology, Attitude, Perceptions, Moroccan EFL Learners
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Teknolojinin entegrasyonu, dil öğrenme sürecinde, sınıf içi ve dışında temel bir unsura dönüşmüştür. Günümüzde, özellikle İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenenler için, teknoloji dil sınıflarında sık sık kullanılmaktadır. Teknolojinin dahil edilmesi, İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenme sürecinde faydalı olduğu kanıtlanmış ve gelişimine yol açmıştır. Öğrencilerinin dil öğrenimlerini desteklemek için değerli bir araç olarak kabul edilen teknoloji, sınıf etkinliklerini değiştirme ve öğrenme sürecini geliştirme imkanı sağlar. Özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT), öğretim ve öğrenme yöntemlerini devrimleştirmek, eğitim fırsatlarını artırmak, öğretim ve öğrenme kalitesini artırmak ve yönetimsel etkinliği ve verimliliği artırmak için büyük potansiyele sahiptir. Bu çalışmada, teknolojinin İngilizce dil öğreniminde kullanımına yönelik faslı İngilizce yabancı dil (EFL) öğrencilerinin tutum ve algılarını araştırmak için nicel bir metodoloji kullanılmıştır. Bu çalışmada benimsenen metodolojik yaklaşım, araştırma sorusuna uygun olarak, sayısal verileri toplamak için yapılandırılmış ve standartlaştırılmış bir yöntem sunar. Çalışmanın bulguları, faslı EFL öğrencilerinin İngilizce dil öğreniminde teknoloji kullanımına olumlu bir tutum sergilediklerini ve akademik ilerlemelerini artırmak için tablet, dizüstü bilgisayar ve akıllı telefon kullanmayı tercih ettiklerini ortaya koydu. Bu nedenle, eğitimcilerin EFL öğrencilerine yararlı web sitelerine erişim sağlamaları ve dil becerilerini geliştirmek için güvenilir kaynakları bulmalarına yardımcı olmaları önerilir. Bu çalışmada benimsenen nicel metodoloji, araştırmanın sıkı ve sistematik bir şekilde yürütülmesini sağlayarak, bulguların güvenilirliğini ve geçerliliğini artırdı.
Özet (Çeviri)
The integration of technology has become an integral part of the language learning process, both inside and outside the classroom. Nowadays, technology is frequently utilized in language classes, particularly for English as a foreign language (EFL) learners. Incorporating technology has been proven to be beneficial for EFL learning, leading to its improvement. It is widely recognized as a valuable tool for instructors to facilitate language acquisition among their students, as it enables them to modify classroom activities and enhance the learning process. Information and communication technology (ICT), in particular, holds immense potential to revolutionize teaching and learning methods, increase educational opportunities, improve the quality of instruction and learning, and enhance managerial effectiveness and efficiency. To investigate Moroccan EFL learners' attitudes and perceptions toward the use of technology in English language learning, a quantitative methodology was employed. The methodological approach taken in this study aligns with the research question, as it provides a structured and standardized means of gathering numerical data for objective analysis. The study's findings revealed that Moroccan EFL learners exhibited a positive attitude toward technology use in English language learning and preferred to use tablets, laptops, and smartphones to enhance their academic progress. Therefore, it is recommended that educators provide their EFL learners with access to useful websites and assist them in locating reliable resources to advance their language abilities.