Çeşitli mutlak toplanabilme metotları
Various absolute summability methods
  1. Tez No: 800631
  2. Yazar: KÜBRA YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. A. NİHAL TUNCER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak toplanabilme metotları, mutlak toplanabilme çarpanları, hemen hemen artan diziler, Absolute summability methods, absolute summability factors, almost increasing sequences
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
Bu tez çalışması altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, genel bilgiler ve literatür çalışmasına yer verilmiştir. İkinci bölümde bu çalışmada kullanılacak temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde serisinin hemen hemen artan dizi yardımıyla toplanabilmesi üzerine teoremlere yer verilmiştir. Dördüncü bölümde serisinin hemen hemen artan dizi yardımıyla toplanabilmesi üzerine teoremlere yer verilmiştir. Beşinci bölümde serisinin toplanabilmesi üzerine teoremlere yer verilmiştir. Altıncı bölümde ise teoremlerden elde edilen sonuçlara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of six chapters. In the first part, general information and literature study are given. In the second part, the basic definitions and theorems that will be used in this study are given. In the third chapter, theorems about the summability of the series almost with the help of increasing series are given. In the fourth chapter, theorems about the summability of the series almost with the help of increasing series are given. In the fifth chapter, theorems on the summability of the series are given. In the sixth chapter, the results obtained from the theorems are given.