Influence of rewards on employee performance- Kara Hospital, Yemen
Kara Hastanesi, Yemen'de ödüllerin çalışan performansına etkisi
  1. Tez No: 804554
  2. Yazar: ABDULLAH MOHAMMED ABDO MOHAMMED
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEZER AYAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim ve strateji, ödüller, çalışan performansı, Management and strategy, rewards, employee performance
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
Amaç, Yemen'deki sağlık sektöründe ödül ve çalışan performansı arasındaki ilişkiyi incelemektir. Veriler, Yemen'deki çeşitli hastane, klinik ve sağlık merkezlerinde görev yapan işçilerden, yalnızca Marib'ten yanıt verenlerle sınırlı bir anket aracılığıyla toplanmıştır. Katılımcılardan veri toplandıktan sonra, sonuçlara ulaşmak için korelasyon ve regresyon analizleri yapılmıştır. Regresyon analizi yapıldı ve R-kare düzeltilmiş 0,486 değeri hesaplandı, bu da araştırma değişkenleri arasında ödüllerin Çalışan Performansı üzerinde güçlü ve pozitif bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Korelasyon analizi, ödül ve çalışan performansı arasında anlamlı ve pozitif bir ilişki olduğunu göstermiştir. Sonuçlar, Ödüllerin çalışan performansını iyileştirmek, iş tatminini artırmak ve çalışan devrini azaltmak için son derece önemli olduğunu göstermiştir. Yemen sağlık sektöründe ödül ve çalışan performansı arasındaki ilişki incelendikten sonra, Yemen'de çalışanları motive etmek için makul bütçeler ayrılması gereken uygun bir ödül sistemi oluşturmak için önerilerde bulunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim is to examine the relationship between reward and employee performance in the health care industry in Yemen. The data was collected from the workers performing their duties in various hospitals, clinics, and health care centers in Yemen through a questionnaire with a limitation of getting respondents from Marib only. After collecting data from the respondents, correlation and regression analyses were performed to reach conclusions. Regression analysis was performed and computed an R-squared adjusted value of 0.486, which shows that rewards have a strong and positive effect on Employee Performance between the research variables. Correlation analysis showed a significant and positive relationship between reward and employee performance. The results showed that Rewards are highly important for improving employee performance, increasing job satisfaction, and reducing employee turnover. After examining the relationship between reward and employee performance in the healthcare industry of Yemen, recommendations are made for building up a proper reward system in Yemen, which should be allocated reasonable budgets to motivate employees.