Study on the sustainable project management requirements: A case study of a building in the Iraqi media network in Baghdad
Sürdürülebilir proje yönetimi gereksinimleri üzerine bir çalışma: Bağdat'ta Irak medya ağındaki bir bina örneği
- Tez No: 807491
- Danışmanlar: DOÇ. DR. REDVAN GHASEMLOUNIA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Mühendislik Bilimleri, Architecture, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Urban Heat Island (UHI), Thermal Comfort, Total Mean Radiant Temperature (TMRT), PPTENTAIL Air Temperature (PAT), Relative Humidity (RH)
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
Sürdürülebilirlik üç bileşenden oluşur: ekonomik, sosyal ve ekolojik. Sürdürülebilir ilerlemenin amacı, her üç yönün de olumsuz etkilerini azaltmaktır. Halihazırda, malların uzun vadeli etkilerini ölçmek ve verimliliklerini artırmak için çeşitli teknolojiler mevcuttur. Bu amaçla en sık kullanılan yöntemlerden biri de yaşam döngüsü değerlendirmesidir. bir öğenin yaşam döngüsünün başından sonuna kadar doğal etkilerini incelemek için kullanılır. (hammadde çıkarma, üretim, dağıtım, kullanım ve kullanım ömrü sonu). İlişkili Yaşam döngüsü maliyeti ve Social-LCA, ekonomik ve sosyal etkileri incelemek için oluşturulmuş iki metodolojidir. Termal konforun bütünleştirici çerçevesinin kökenleri ve gelişimi tartışılmaktadır. Ekonomik teorilerin uygulanmasındaki çeşitli gelişmeler incelenir ve uyarlanabilir termal konfor ile 'mantıksal' kriterler arasındaki farklılıkların temeli araştırılır. Termal konfor gereksinimlerinin ortaya çıkışı gözden geçirilir ve optimum konfor sıcaklığı, bağıl konfor çeşitliliği ve ortam sıcaklığının belirlendiği sınır oranı için öneriler belirlenir. Termal standartları iyileştirmek için sürdürülebilirlik faktörlerinin kullanımı araştırılmaktadır. Termal konfor, kişinin çevresinden duyduğu memnuniyeti simgeleyen zihinsel bir durumdur. Termal konfor kişiden kişiye değişir. Termal dengeyi sürdürmek için, insan faaliyetleri tarafından yaratılan ısı, organizmanın içindeki dengeyi korumaya yetecek bir hızda dağıtılmalıdır. Isı artışı veya sıcaklık bu seviyeyi aştığında, tahriş gelişir. Termal konforun göz önünde bulundurulması, yalnızca binaların tasarımına temel teşkil etmekle kalmayıp aynı zamanda sürdürülebilirlik alanında da etkisi olduğu için inşaatta kritik öneme sahiptir. Modern termal konfor teorileri, tüm mimari stiller, bölgeler ve insanlar boyunca sınırlı bir sıcaklık farkının eşit olarak korunmasını önerir. Bu strateji, yapı sakinlerini ısıtma amaçlı olarak ele alır ve bu da güç iklim yönetimi önlemlerini gerektiren termal konfor kriterleri ile sonuçlanır. Bu genellikle klima için yüksek bir ihtiyaç ile sonuçlanır. İlk araştırma ve yeni Teknoloji, HVAC (Isıtma, Havalandırma ve İklim Kontrolü) gelişmiş tesisleri, ana sosyal ve çevresel konfor unsurlarını göz ardı ettikleri temelinde termal konfor kriterlerinin geleneksel varsayımlarına karşı çıkıyor. Bu tezde araştırmacı, toplam ortalama radyant sıcaklığın (TMRT), Potentil hava sıcaklığı (PAT) azaltılması ve bağıl nemin (RH) geliştirilmesi için çeşitli mühendislik çözümleri ile tasarımdaki değişikliğin ısıl konfor üzerindeki etkisini ele almıştır. Kentsel ısı adasının (KIA) iyileştirilmesinde önemli bir rol oynayan rüzgar hızı (RH) ile Araştırma, temel olarak termal konforun iyileştirilmesi için ortak bir strateji olarak kentsel yeşil alanların kentsel ısı adası üzerindeki etkisini analiz etmeyi amaçlamaktadır. xvi Son olarak, araştırmacı yapının tez sırasında iyileştirildiğini ve potansiyel hava sıcaklığı, nem ve toplam ortalama radyan sıcaklıkta net bir farkla sonuçlandığını açıklamak ister. Anahtar Kelimeler : Kentsel Isı Adası (KIA), Termal Konfor, Toplam Ortalama Radyant Sıcaklık (TORS), PPTENTAIL Hava Sıcaklığı (PHS), Bağıl Nem (BN)
Özet (Çeviri)
Sustainability consists of three components: economical, socially, and ecological. The goal of sustainable progress is to decrease the negative effects of all three aspects. There is presently a variety of technologies available for measuring goods' long-term effects and enhancing their efficiency. Among the most often utilized methods for this aim is life cycle assessment (LCA). LCA is used to examine the natural implications of an item's life cycle from beginning to end. (raw material extraction, manufacturing, distribution, use, and end-of-life). Relates Life cycle costing (LCC) and Social-LCA are two methodologies that have been created to examine economical and socially implications (S-LCA). The origins and evolution of both the integrative framework to thermal comfort are discussed. A variety of advancements inside the economic theories implementation are studied, as well as the basis of the disparities among adaptable thermal comfort as well as the 'logical' criteria is investigated. The emergence of thermal comfort requirements is reviewed, and suggestions for the optimal comfort temperature, variety of relative comfort, and the limit rate at which ambient temperature are established. The use of sustainability factors to improve thermal standards is being investigated. Thermal comfort is a mental condition that symbolizes satisfaction with one's surroundings. Thermal comfort differs from individual to individual. To sustain thermal equilibrium, the warmth created by human activities must be dissipated at a pace sufficient to keep balance inside the organism. Whenever the heat increase or temperature exceeds this level, irritation develops. Considering thermal comfort is critical in construction since it not only serves as a basis for designing buildings but also has an impact on the field of sustainability. Modern thermal comfort theories recommend that a restricted temperature difference be evenly maintained throughout all architectural styles, regions, and people. This strategy treats structure inhabitants for heating purposes, resulting in thermal comfort criteria that necessitate power climate management measures. This frequently results in a high need for air conditioning. Initial investigation and new Technology, HVAC (Heating, Ventilation, and Climate Control) advanced facilities are contesting conventional assumptions of thermal comfort criteria on the basis that they ignore main social and environmental comfort elements. In this thesis the researcher took the effect of the modification in the design on the thermal comfort by several engineering solutions for reducing the total meain radiant temperature (TMRT(, Potentil air temperature (PAT), and the developing of the relative humidity (RH) with the wind speed (WS) Which are playing a significant rool on improving the urban heat island (UHI) The research mainly aims to analyze the effect of urban green spaces on the urban heat island as a common strategy for improving the thermal comfort. xiv Ultimately, the researcher wishes to explain that the structure was improved during the thesis, resulting in a clear difference in potential air temperature, humidity, and total mean radiant temperature