Comparative analyses of midllemarch by George Eliot and Emma by Jane Austin in terms of Alma mater of women
George Eliot'tan Middlemarch ile Jane Austine' Den Emma'nın karşılaştırmalı analizleri
  1. Tez No: 810097
  2. Yazar: ELAF JASIM ALI AL-BAYATI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TİMUÇİN EDMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, American Culture and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Middlemarch, Emma, Alma Mater, Feminizm, Bireysellik, Middlemarch, Emma, Alma Mater, Feminism, Individuality
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışma, George Eliot'un Middlemarch ve Jane Austen'in Emma başyapıtlarını feminist bir bakış açısıyla yorumlayacaktır. Ayrıca bu iki eserin yazıldığı zamanı da araştıracaktır. Başkahramanlar aracılığıyla, eğitim eksikliği ve mali durum gibi çevrenin sorunları hakkındaki görüşlerini yansıtılmaktadır Dahası, her iki yazarın da farklı bir kadın imajını nasıl göstermeyi başardıklarına ve o dönemde kadın imajını gölgeleyen geleneksel klişelerden nasıl uzaklaştıklarına dair kapsamlı bir ayrıntı sağlayacaktır. Feminizmin tanımının ve kadınların o dönemin korkunç durumuna nasıl katlandıklarının çığır açan bir yorumunu sağlamışlardır. Alma Mater terimi, Viktorya döneminde önemli bir sorundu ve modern toplumda hâlâ geçerlidir. Dahası, yerel bir sorun ya da belirli bir zaman sorunu değil, küresel bir sorundur. Özellikle, bu tez feminizme ve Alma mater'e odaklanacaktır. Ek olarak, ataerkil toplumun kadınları ezmedeki etkisini ve bu sistemin kadınların rollerini nasıl sınırlandırdığını ve onları ev içi alanla nasıl sınırladığını gösterecek ve günlük olarak karşılaştıkları sayısız sorun da dahil olmak üzere Viktorya Dönemi boyunca kadınların durumunu ortaya çıkaracaktır. Ayrıca, yazarların evlilik kurumu, alma mater konusu ve kadın bireyselliği ile ilgili görüşlerini de inceleyecektir.
Özet (Çeviri)
This study interprets the masterpieces Middlemarch by George Eliot and Emma by Jane Austen from a feminist perspective. Also, it investigates the educational conditions that these two works were written. Through the protagonists, the selected authors intend to mirror their views regarding the issues of the surroundings, such as lack of education, discrimination toward women and financial conditions. This thesis also provides an extensive elaboration of how both authors manage to demonstrate a different image of females and away from the traditional stereotypes that tend to take a close snapshot of women in that era. They provide a groundbreaking interpretation of the definition of feminism and how women endured the horrible condition of that era. The 'alma mater' was a significant problem in the Victorian era, and it still exists in modern society. Moreover, the alma mater of women is not a local problem nor its specific time issue but a global problem. Specifically, this thesis focuses on feminism and alma mater. In addition, it demonstrates the impact of the patriarchal society in oppressing women and how this system limited the roles of females and confined them to the domestic sphere and reveal the condition of females throughout the Victorian era, including the numerous problems that they encounter on a daily basis. Also, it inspects the authors'' views regarding the institution of marriage, the issue of the alma meter, and female individuality.