Franz Schubert op.15 Wanderer Fantasy eserinin incelenmesi
Examination of Franz Schubert op.15 Wanderer Fantasy
- Tez No: 810239
- Danışmanlar: PROF. DEMET AKKILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: F. Schubert, Schubert'in müziği, Wanderer Fantasy, piyano, fantezi biçimi, Franz Schubert, Schubert's Music, Wanderer Fantasy, piano, fantasy style
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Piyano Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
Franz Schubert'in Op.15 Do Majör Wanderer Fantasy eserinin genel bir bakış açışı ile incelendiği bu çalışmada, Schubert'in hayatı ve müzik stili, fantezi biçimi ve Wanderer Fantasy eserinin genel özellikleri incelenmiş, eserin formal analizi yapılmıştır. Bu çalışmalar yapılırken literatür taraması yapılarak veriler toplanmış, Franz Schubert ve Wanderer Fantasy hakkında yapılacak olan araştırmalara, eseri icra etmek isteyen icracılara kaynakça olması hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
Franz Schubert's Op.15 C Major Wanderer Fantasy is examined with a general point of view, Schubert's life and music style, fantasy style, and general characteristics of Wanderer Fantasy are investigated, and the formal analysis of the work is made. While these studies were being work on, data were collected by making a literature review, it was aimed to be a bibliography for the researches to be made about Franz Schubert and Wanderer Fantasy, for the performers who want to perform the work.