Primary school students' perceptions about stem lessons
İlkokul öğrencilerinin stem derslerine ilişkin algıları
- Tez No: 814529
- Danışmanlar: PROF. DR. YAVUZ SAMUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Akademik Yaşam, STEM dersi, STEM eğitim, Academic Life, STEM course, STEM education
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanları, modern dünyayı şekillendirmede ve ilerletmede çok önemli bir rol oynamıştır. Kolektif bilgileri ve yenilikçi uygulamaları ile STEM disiplinleri, sağlık ve ulaşımdan iletişime ve ötesine kadar insan varlığının her alanında devrim yarattı. Bu özet, STEM'in toplum, ekonomi ve bilimsel keşif arayışı üzerindeki etkisini inceleyerek dönüştürücü gücünü araştırıyor. Bu araştırma öğrencilerin akademik yaşamlarındaki STEM dersleri ve etkinlikleri hakkındaki algılarını tespit etmek için yapılmıştır. Farklı geçmişlerden, eğitim düzeylerinden ve milletlerden oluşan öğrencilerden oluşan araştırma grubunda nitel veri toplama yöntemleri kullanılmıştır. Bulgular, çoğu öğrencinin STEM eğitimine yönelik olumlu tutumlar sergilediğini, STEM etkinliklerinin pratikliğine ve STEM derslerinin uygulamalı ve işbirlikçi doğasına değer verdiğini ve STEM kavramlarının gerçek dünyadaki uygulamalarını takdir ettiğini göstermiştir. Bununla birlikte, bazı öğrenciler STEM kavramlarını anlamada zorluklar yaşadıklarını ve ek desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade etmişlerdir. Bazı öğrenciler, özellikle matematik gibi konularda STEM kavramlarını anlamada zorluklar yaşadıklarını ifade etmişlerdir. Öğrenciler bu konuları anlamada ve katılımlarını geliştirmede bireysel ve uygulamalı gösteriler de dahil olmak üzere ek desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtmişlerdir. Bütün bu bulgulara dayanarak, eğitimcilerin STEM eğitimi için kapsayıcı ve destekleyici bir öğrenme ortamı yaratmaya odaklanmaları önerilmektedir. Bu öğrenme ortamını yaratabilmek için öğrencilerin bireysel ihtiyaçları göz önüne alınarak yeterli kaynakların sağlanmasının yanı sıra öğretmenler için mesleki gelişim fırsatlarının sağlanması da gerekmektedir. Bunlara ek olarak disiplinlerarası yaklaşımları ve gerçek dünya uygulamalarını STEM derslerine dahil etmek, öğrenci motivasyonunu ve katılımını artırabilir. Genel olarak, bu çalışma öğrencilerin akademik yaşamlarındaki STEM dersleri ve etkinlikleri hakkındaki görüşleri ile ilgili değerli bilgiler sunmaktadır. Eğitimciler, öğrencilerin bireysel ihtiyaç ve tercihlerini anlayarak STEM eğitiminin etkinliğini artırabilir ve yenilikçi düşünür ve problem çözücü olan yeni nesile ilham verebilir.
Özet (Çeviri)
The fields of Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM) have played a pivotal role in shaping and advancing the modern world. With their collective knowledge and innovative applications, STEM disciplines have revolutionized every aspect of human existence, ranging from healthcare and transportation to communication and beyond. This abstract explores the transformative power of STEM by examining its impact on society, the economy, and the quest for scientific discovery. This research was conducted to determine students' perceptions about STEM courses and activities in their academic life. Qualitative data collection methods were used in the research group, which consisted of students from different backgrounds, education levels, and nationalities. The findings showed that most students exhibit positive attitudes towards STEM education, value the practicality of STEM activities, and appreciate the hands-on and collaborative nature of STEM lessons, as well as the real-world applications of STEM concepts. However, some students stated that they had difficulties in understanding STEM concepts and required additional support, particularly in subjects such as mathematics. Students indicated that they needed extra assistance, including individual and hands-on demonstrations, to better understand these topics and enhance their participation. Based on all these findings, it is recommended that educators focus on creating an inclusive and supportive learning environment for STEM education. To achieve this, it is necessary to provide adequate resources, considering the individual needs of students, and offer professional development opportunities for teachers. Additionally, incorporating interdisciplinary approaches and real-world applications into STEM courses can enhance student motivation and engagement. Overall, this study provides valuable information about students' perspectives on STEM courses and activities in their academic life. By understanding students' individual needs and preferences, educators can increase the effectiveness of STEM education and inspire a new generation of innovative thinkers and problem solvers.