How globalisation has changed diplomacy in Africa: A case of Uganda
Küreselleşme Afrika'da diplomasiyi nasıl değiştirdi: Uganda örneği
  1. Tez No: 814576
  2. Yazar: SOPHIE NANYONGA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CHRISTIAN WILHELM LEKON
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Devlet dışı aktörler, Diplomasi, Küreselleşme, Sosyal medya, Uganda, Non-state actors, Diplomacy, Globalization, social media, Uganda
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 211
Özet
Egemen devletlerin profesyonel temsilcilerinin müzakereleri yürütmek ve kendi aralarında bir ilişki kurmakla meşgul olması, zamanla zaman ve mekanın sıkışmasıyla dönüşmüştür, yani devletler arasındaki mesafe ve iletişimler arasındaki süre 'kısalmıştır'. Küreselleşme, uluslararası ilişkilere ve siyasete ve dolayısıyla devletlerin birbirleriyle nasıl başa çıktıklarına ve çoğunlukla diplomasiye ilişkin yepyeni bir kurallar dizisi getiriyor. İletişimi daha hızlı hale getiren ileri teknolojinin kullanımı, diplomasiyi, iki devletin yalnızca kendi meseleleriyle uğraştığı bilinen geleneksel ikili diplomasiden çok taraflı bir diplomasi türüne dönüştürdü; devletlerin artık insan haklarının geliştirilmesi ve korunması, insan güvenliği, barış, çevre sorunları ve kalkınma için mücadele gibi bazen coğrafi kapsamlarını aşan küresel sorunlarla uğraştığı yer. Diplomatların dinleyici kitlesi artık sadece yabancı hükümdarlarla sınırlı değil, uluslararası ilişkilerde devletler dışında yeni bir dizi aktörü devreye sokarak oradaki yabancı kişi veya halkları da hedef alıyor. Bu, diplomatları, çok az denetimin olduğu veya hiç denetimin olmadığı ve diplomatın merkezi görevinin muhtemelen değişmiş veya saldırı altında olan büyük bir izleyici rekabetiyle karşı karşıya kaldığı daha karmaşık bir konuma yerleştirdi. Araştırma, iletişimsel, kültürel, ekonomik ve politik olarak Uganda'ya özel olarak odaklanarak küreselleşmenin Afrika'daki diplomasiyi ne ölçüde değiştirdiğini açıklıyor. İletişimsel olarak araştırma, iletişim tarzının nasıl değiştiğini, diplomatların sosyal medyanın ve diğer bilgi ve teknoloji biçimlerinin güçlü kullanımı gibi bu tür değişikliklere nasıl ayak uydurduğunu ve bu tür değişikliklerle geleceğin ne olabileceğini gösteriyor. Kültürel olarak, diasporaya ve onların kültürel diplomasiyi teşvik etmedeki rolüne özel bir odaklanma ile kültürel diplomasinin ne kadar önemli olduğunu inceliyoruz. Siyasi olarak, sivil toplum kuruluşları, ulusötesi şirketler ve uluslararası kuruluşlar gibi devlet dışı aktörlerin tanıtımına, uluslararası ilişkilere katılımlarına ve diplomatların bunlarla nasıl başa çıktığına bakıyoruz. Ekonomik olarak, küreselleşmeden doğan karşılıklı bağlılık, koalisyonların inşası ve devletlerin ulusal çıkarlarını gerçekleştirmek için ticaret ve yatırım gibi diğer ekonomik yelpaze araçlarını kullanmalarıyla birlikte gelir. Bu nedenle araştırma, dışişleri bakanlığı dışındaki bakanlıkların artık nasıl diplomasi ile meşgul olduğuna bakıyor ve geleneksel diplomatların bu tür ekonomik diplomasi kararlarına ne ölçüde dahil olduğunu inceliyor. Bu nedenle, küreselleşmenin, hızlı bilgi akışı ve bildiğimiz şekliyle devletten devlete geleneksel diplomasi dışında diğer diplomasi biçimlerini gerçekleştiren ters bağlantılılık nedeniyle diplomasiyi dönüştürdüğünü iddia ediyoruz. Kamu diplomasisi, mevcut diplomasinin çoğunu şekillendirir ve diplomasinin geleceği büyük ölçüde hızlı bilgi ve medyaya bağlıdır.
Özet (Çeviri)
The engagement of professional representatives of sovereign states to conduct negotiations and form a relationship among themselves has with time been transformed by the compression of time and space i.e., the distance between states and the time between communications has become 'shorter'. Globalization brings a whole new set of rules to international relations and politics and therefore to how states deal with each other as well which is mostly diplomacy. Advanced technology has changed traditional modes of communication by making it faster and more effective. The use of social media creates dynamics in communications and casts a larger net for actors in international relations. Because of the interconnectedness, states now no longer must limit themselves to bilateral but have expanded to the multilateral form of diplomacy to solve global crises ranging from food security and, human rights to environmental problems. The Diplomats' audience is no longer limited to foreign sovereigns but to the foreign public thereby, introducing a new set of actors in international relations other than states. This has placed the diplomats in a more complex position faced with a big audience competition which has little, or no supervision, and the diplomat's central task likely changed or is under attack. The research explains the extent to which globalization has changed diplomacy in Africa with a specific focus on Uganda, communicationally, culturally, economically, and politically. Communicationally, the research shows how the mode of communication has changed, how the diplomats are keeping up with such changes like the robust use of social media and other forms of information and technology, and what the future is likely to be with such changes. Culturally, we examine how important cultural diplomacy is with a special focus on the diaspora and their role in promoting cultural diplomacy. Politically, we look at the introduction of non-state actors like the non-governmental organizations, transnational corporations, and international organizations, their involvement in international relations and how diplomats deal with them. Economically, the interconnectedness born out of globalization comes with the building of coalitions and the use of other economic spectrum tools of states such as trade and investment to achieve their national interests. The research, therefore, looks at how now ministries other Ministry of foreign affairs, are engaged in diploma examines examine the degree to which traditional diplomats are involved in such economic diplomatic decisions and therefore argues that globalization has transformed diplomacy due to the expeditious flow of information and adverse interconnectedness that has realized other forms of diplomacy aside from the state-to-state traditional diplomacy as we knew it. Public diplomacy shapes most of the current diplomacy and the future of diplomacy very much depends on the fast information and the media.