Azerbaycan'daki İşletmelerin ERP uygulamalarının ERP kullanıcıları üzerinden incelenmesi
Investigating ERP applications of Azerbaijani enterprises through ERP users
  1. Tez No: 814777
  2. Yazar: ELMAR GULMAMMADOV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİLMİ YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Enterprise Resource Planning, Business, Azerbaijan
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Endüstri İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Günümüzde Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımları işletmelere rekabet avantajı sağlayacak kadar kritik öneme sahiptir. Çalışanların Kurumsal Kaynak Planlamasına yönelik değerlendirmeleri ise sistemin başarısı hakkında fikir edinmek açısından incelenmeğe değer bir konudur. Araştırma sorusu“ERP kullanıcılarının Azerbaycan'daki işletmelerdeki ERP uygulamalarına yönelik değerlendirmelerinin işletmelerin başarısı üzerindeki potansiyel etkileri neler olabilir?”şeklindedir. Bu çalışma, araştırma sorusuna cevap bulmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda ilk önce literatür taraması ile Kurumsal Kaynak Planlamasına ilişkin kavramsal çerçeve incelenmiş, sonrasında anket çalışması uygulamasına yer verilmiştir. Sonuç olarak, elde edilen bulgular, farklı eğitim düzeyleri, pozisyonlar ve deneyim sürelerinin Azerbaycandaki çalışanların operasyonel verimlilik, problem sıklığı ve kullanım zorluklarına yönelik değerlendirmelerini etkileyebileceğini göstermektedir. Azerbaycandaki işletmeler, bu sonuçları değerlendirerek çalışan deneyimini ve iş süreçlerini iyileştirmek ve işletme başarısını iyileştirmek için özelleştirilmiş stratejiler geliştirebilir.
Özet (Çeviri)
Today, Enterprise Resource Planning software is critical enough to provide competitive advantage to businesses. Employees' evaluations of Enterprise Resource Planning are a subject worth examining in order to get an idea about the success of the system. The research question was“What could be the potential effects of ERP users' evaluations of ERP applications in businesses in Azerbaijan on the success of businesses?”It is in the form. This study aims to answer the research question. For this purpose, first the conceptual framework of Enterprise Resource Planning was examined through a literature review, and then the application was included. As a result, the findings show that different education levels, positions and years of experience may affect the evaluations of employees in Azerbaijan regarding operational efficiency, problem frequency and difficulty of use. By evaluating these results, businesses in Azerbaijan can develop customized strategies to improve employee experience and business processes and improve business success.