Description of FL022 code written for the solution of transonic flow past a swept wing
- Tez No: 8177
- Danışmanlar: DOÇ. DR. I. SİNAN AKMANDOR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
- Anahtar Kelimeler: Potansiyel geçiş akimi, dönük sonlu farklar, relaksasyon 618.03.01 iv, transonic potentia] flows, rotated difference schemes, relaxation 618.01.01 3X1
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
ÖZET OK AÇILI BTR KANAT ÇEVRESİNDEKİ GEÇİŞ AKIMININ HESAPLANMASI İÇİN YAZILAN FL022 PROGRAMININ İNCELENMESİ Yağcı, Hüseyin Yüksek Lisans Tezi, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr, X. Sinan Akmandor Şubat 3 990, 57 Sayfa A. Jameson ve D. A. Caughey tarafından yazılan ve bir duvar üzerindeki ok açılı kanat etrafında oluşan geciş akıntının özelliklerini hesaplayan bir bilgisayar program incelenmiş ve değişik kanat konf igurasyonlan için çalıştırılmıştır. Konservativ ol mayan tam potansiyel akım denklemini, kolay çözülebilir bir alana aktarmak için konformal bir transformasyon uygulanmıştır. Denklemi çözsek için dönük sonlu farklar metodu ve relaksasyon algoritması kullanılmıştır. Bulunan değerler deneysel değerlerle karşılaştırıl mıstır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESCRIPTION OF FL022 CODE WRITTEN FOR SOLUTION OF TRANSONIC FLOW PAST A SWEPT WING Yağcı, Hüseyin M.S. in Aeronautical Eng- Supervisor : Associate Prof. Dr. I. Sinan Akmandor February 1990, 57 pages A computer code written by A. Jameson and D.A.Caughey for the solution of transonic potential flow past a lifting, swept wing mounted on a wall is analysed, and run for different configurations. A conforma] mapping is used to transform the nonconservative transonic full potential equation to a computati ona] domain which is easy to solve. A coordinate invariant rotated difference scheme is used and equati ons are so] ved by ] ine overrelaxation. Comparisons of calculated results with experimental data are presented.