Libya-Trablus'taki güneş enerjisi santrallerinde iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının incelenmesi
Investigation of occupational health and safety practices in solar energy power plants in Libya-tripoli
- Tez No: 818094
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYTAÇ UĞUR YERDEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Güneş Enerjisi, Sağlık ve Güvenlik, Standartlar, İş Tehlikeleri, Solar Energy, Health and Safety, Standards, Occupational Hazards
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İş Güvenliği ve Sağlığı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu tez, Libya'daki güneş enerjisi santrallerinde iş sağlığı ve güvenliğinin uygulanmasını sayısal temsiller, önceki araştırmalar ve Libya-Trablus'taki güneş enerjisi tesislerinde bu tür uygulamalardan sorumlu kadrolarla derinlemesine görüşmeler kullanarak incelemektedir. Bilgi toplama, her şeyi sıfırdan incelemek ve bu konuda yazılan her raporu ve belgeyi incelemek için aynı noktayı tekrar ziyaret etmeyi içerecektir. Çalışma aynı zamanda benzer araştırmaların bulgularından ve bilirkişi tanıklığından da yararlanmaktadır. Belgelerde ve araştırmalarda bulunanlar gibi analitik tanımlamalardan yararlanılacaktır. Bunlar, olgunun ilk elden gözlemlenmesine, kesin tanımlamasına ve özelliklerinin açıklanmasına bağlıdır. Bu istasyonlarda yapılan görevler, içerdiği riskler, iş sağlığı ve güvenliğinin faydaları, tavsiye ve dünyaca kabul görmüş standartların ne derece geçerli olduğu ve değerlendirme teknikleri bu araştırma ile doğrulanmaktadır
Özet (Çeviri)
This thesis examines the implementation of occupational health and safety at solar power plants in Libya using numerical representations, previous research, and in-depth interviews with staff responsible for such practices at solar power plants in Libya-Tripoli. Information gathering will involve revisiting the same spot to review everything from scratch and review every report and document written on the subject. The study also benefits from the findings of similar studies and expert testimony. Analytical definitions such as those found in documents and research will be used. They depend on first-hand observation of the phenomenon, its precise description and description of its characteristics. The tasks performed at these stations, the risks involved, the benefits of occupational health and safety, the validity of recommendations and world-recognized standards, and evaluation techniques are verified by this research.