Parallelism in polynomial root-finding methods
  1. Tez No: 8198
  2. Yazar: ÖZLEM ÖZGÜ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ YAZICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Polynomial, Root-Finding, The Zero of a Polynomial, Multiplicity, Parallel Computers, Parallel Algorithms, Speed-up Numerical Codes: 619.01.01, 619.01.02, 619.01.03 1 1 1
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
POLİNOM KÖKD BULMA METODLARINDAKl PARALELLİK ÖZGÜ, özlem Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Ali Yazıcı 167 Sayfa, Şubat 1990 ÖZET Polinom kökü bulma, sayısal çözümleme alanında çok eski ve temel bir sorundur. Paralel bilgisayarların bulunmasından sonra, bilgisayar araştırmacıları bu problemi çözebilecek algoritmalar üzerinde çalışmaya başlamışlardır. Bu yüzden, bu tezde bazı paralel polinom kökü bulma algoritmaları incelenip bunların iyi ve kötü yönleri tartışılarak seçim yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar göz önüne serilmek istenmektedir. Paralel algoritmaların karşılaştırılmaları, paralel algoritmaların değerlendirilmesinde kullanılan en önemli iki ölçü birimi olan koşma zamanına karşı gerekli işlemci sayısı ölçümlerinden yararlanılarak yapılmaktadır. Anahtar Sözcükler : Polinom, Kök Bulma, Polinomun Sıfırları, Katillik, Paralel Bi 1 gi sayar 1 ar,' Para! el Algoritmalar, Hızlandı rma Bilim Dalı Sayısal Kodları : 619.01.01, 619.01.02, 619.01.03 iv
Özet (Çeviri)
PARALLELISM IN POLYNOMIAL ROOT- FINDING METHODS ÖZGÜ, özlem Faculty of Engineering Department of Computer Engi neer i ng, M. Sc, Thesis Supervisor : Assoc. Prof. Dr. ATi Yaz>cl 167 Pages, February 1990 ABSTRACT Polynomial root-finding is an old and basic problem in numerical analysis. After the invent of parallel computers, computer scientists began to develop parallel algorithms for this problem. Thus, this thesis serves to examine some of the available parallel algorithms for polynomial root-finding, and to enable the reader to have a general view about which one to select and when, by presenting the good and bad aspects of each algorithm. These algorithms are compared according to the criteria: Running time versus number of processors, which are the two most important metrics to evaluate a parallel algorithm.