Ticari işletmelerin devrinde borçların durumu ve alacaklıların hukuken korunması
Status of debts in the transfer of commercial enterprises and legal protection of creditors
- Tez No: 820098
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BÜLENT DEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ticari işletme, ticari işletme devri, ticari işletme devrinde borçların durumu, alacaklıların korunması, Commercial enterprise, transfer of commercial enterprise, status of debts in the transfer of commercial enterprise, protection of creditors
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Kent Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Ticari işletmelerin devri süreci, borçların durumu ve alacaklıların yasal korunması açısından karmaşık ve hassas bir konudur. Bu çalışma, ticari işletmelerin devri sırasında alacaklıların statüsü ve haklarını korumak için mevcut hukuki çerçevenin kapsamlı bir analizini sunmaktadır. Çalışma, ticari işletme kavramı, işletme devri süreci, borçların durumu ve alacaklıların hukuki korunması konularını ele almaktadır. Yargıtay kararları, alacaklıların haklarını koruma konusunda ihtiyatlı davrandığını ve kişi ve şirketlerin borçlarını ödememek için hileli faaliyetlerde bulunmalarını engellemeye çabaladığını göstermektedir. Bu araştırma, ticari işletme devri işlemlerinde hukuki çerçeve ve alacaklıların haklarına odaklanarak, tüm paydaşların çıkarlarının yeterince korunması ve şeffaflık, adillik ve verimliliğin sağlanmasını garanti altına almaya çalışan düzenlemeler ışığında mevcut durumun analizini sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The transfer process of commercial enterprises is a complex and sensitive issue in terms of the status of debts and the legal protection of creditors. This study presents a comprehensive analysis of the existing legal framework to protect the status and rights of creditors during the transfer of commercial enterprises. The study covers the concept of commercial enterprises, the transfer process, the status of debts, and the legal protection of creditors. Supreme Court decisions demonstrate that caution is exercised in protecting the rights of creditors and preventing individuals and companies from engaging in fraudulent activities to avoid paying their debts. This research focuses on the legal framework and the rights of creditors in commercial enterprise transfer transactions and presents an analysis of the current situation in the light of regulations aimed at ensuring that the interests of all stakeholders are sufficiently protected and transparency, fairness, and efficiency are ensured.