Endowments of Sinan Pasha
Sinan Paşa'nın vakıfları
- Tez No: 82115
- Danışmanlar: PROF. DR. M. MEHDİ İLHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Vakıflar, Sinan Paşa'nın Vakıfları IV, Endowments, Endowments of Sinan Pasha 111
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 197
Özet
öz SİNAN PAŞA'NIN VAKIFLARI Çinpolat, Erdal Yüksek Lisans, Tarih Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Mehdi İlhan r~.,ı:M Hnnn a r\->.f- cyıuı ıaaa, 10/ sctyid Bu tez Sinan Paşa'nın Yenişehir, İstanbul, Malatya, Malkara, Uzuncaova (Hasköy), Kaçanik (Üsküp) ve Şam'da kurduğu vakıfların siyasal ve tarihsel önemini incelemektedir. Bu çalışma aynı zamanda bu vakıfların kuruluş nedenlerini araştırmaktadır. Buna ek olarak bu çalışmada bu vakıfların toplumsal, ekonomik ve hukuki nitelikleri tartışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ENDOWMENTS OF SINAN PASHA Çinpolat, Erdal M.S., Department of History Supervisor: Prof. Dr. M. Mehdi İlhan September 1999, 197 pages This thesis analyzes the political and historical importance of endowments of Sinan Pasha located in Yenişehir, Constantinople, Malatya, Malkara, Uzuncaova (Hasköy), Kaçanik (Skopje) and Damascus. The thesis also studies the reasons which lay behind establishment of these foundations. In addition to this the social, economic and judicial aspects of these institutions are discussed in this study.