A study of the recreation and animations programs, facilities and staff of resort in Muğla
Muğla bölgesindeki turistik tesislerin rekreasyon ve animasyon programları, altyapıları ve personeli üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 82172
  2. Yazar: FATİH HAZAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SETTAR KOÇAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Turizm, Sports, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Recreation, animation, animator, Muğla. IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
öz MUĞLA BÖLGESİNDEKİ TURİSTİK TESİSLERİN REKREASYON VE ANİMASYON PROGRAMLARI, ALTYAPILARI VE PERSONELİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Hazar, Fatih Yüksek Lisans, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Settar KOÇAK Ocak 1999, 85 Sayfa Bu çalışmanın amacı Muğla bölgesindeki turistik tesislerin rekreasyon ve animasyon programlan, altyapısı ve personeli ile ilgili bilgi toplamaktır. Bu araştırma için betimsel bir çalışma dizayn edilerek, veriler tablolarda ve grafiklerde yorumlandı.Muğla bölgesindeki 5 tatil köyü, 4 beş-yıldızlı otel, 10 dört-yıldızlı otel ve 30 üç-yıldzlı otelin rekreasyon ve animasyon birimlerinin şeflerine bir anket uygulandı. Sonuç olarak bütün turistik tesisler; değişik sayılarda rekreasyon ve animasyon aktivetelerine, altyapısına ve personeline sahiptirler. Tesislerdeki rekreasyon ve animasyon aktiviteleri üç gruba ayrıldı; su-sporlan aktiviteleri, kara-sporları aktiviteleri ve gece-eğlence aktiviteleri. Tesislerin büyük bir çoğunluğunun (% 69) bir reakreasyon/animasyon bütçesi varken, küçük bir çoğunluğunun (% 31) programlar için herhangi bir bütçesi bulunmadı. Rekreasyon ve animasyon birimlerin şeflerinin sadece % 49'u resmi olmayan bir animasyon ve rekreasyon eğitimine sahip olduğu, % 5 Tinin değişik alanlarda bir üniversite mezunu olduğu ve şeflerden hiç birisinin bir Beden Eğitimi ve Spor bölümü mezunu olmadığı bulundu. Anahtar Kelimeler. Rekreasyon, animasyon, animatör, Muğla. VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A STUDY OF THE RECREATION AND ANIMATION PROGRAMS, FACILITIES AND STAFF OF RESORTS IN MU?LA REGION Hazar, Fatih M.S., Department of Physical Education and Sports Supervisor: Assist. Prof. Dr. Settar KOÇAK January 1999, 85 pages The purpose of this study was to collect information related to the recreation and animation programs, facilities and staff of resorts in Muğla region. A descriptive study was designed and data were summarized in tabulated and graphical forms. A questionnaire was distributed to the heads of the recreation and animation units of 5 holiday villages, 4 five-star hotels, 10 4-star hotels and 30 three-star hotels in Muğla region. mAs a result, all resorts had recreation and animation activities, facilities and staff in various numbers. Recreation and animation activities in resorts were divided into three groups; water-sports activities, land-sports activities, and night-entertainment activities, A majority of resorts (69 %) had a recreation/animation budget whereas the minority of resorts (3 1 %) did not have any budget for programs. Only 49 % of all recreation and animation unit heads had had an informal recreation and animation education, whereas 5 1 % held university degrees in various other fields, none of them being a graduate of a Physical Education and Sports department.