The role of information technology in international relations' crises: Case study of Iraq
Uluslararası ilişkiler krizlerinde bilgi teknolojisinin rolü: Irak örneği
- Tez No: 821724
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ANNAMARIA CSISZER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Bilgi teknolojisi, Uluslararası ilişkiler, Diplomasi, Information technology, International relations, Diplomacy
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET Devletler arasındaki uluslararası ilişkilerin etkinliği, özellikle gelişmiş ülkeler olduğunda büyük ölçüde teknolojik yeniliklerden etkilenir. Ayrıca, bazı ülkelerdeki teknik büyüme eksikliği, uluslararası diplomasilerini etkileyebilir ve Irak'ın diğer ülkelerle olan ilişkilerinde olan da budur. Pek çok teknolojik gelişme, mevcut düzenleme ve denetim, politika ve yasal yapıda belgelenmemiş olsa da, bir yandan yetkililerin vatandaşlarıyla kurduğu sosyal sözleşmeyi ve diğer yandan ikili ve/veya uluslararası anlaşmaları bozabilir. diğer yandan uluslar arasında olduğu gibi. Bu, kontrol edilecek yeni modelleri anlamak ve doğru bir şekilde anlamak için değişen, dinamik bir küresel ortama uyum sağlama araçlarını gerektiren çevik uluslararası işbirliğini gerektirir. Bu tezin önemi, teknolojik ve uluslararası ilişkiler krizleri arasındaki ilişkiye küresel siyaset bağlamında bakması, bilgi teknolojileri ve Irak uluslararası ilişkileri krizleri arasındaki ilişkiye odaklanmasıdır. Teknolojik değişimin siyasi ilişkiler için her zaman önemli sonuçları olmuştur. ve ülkeler arasındaki krizler. Devletlerin oluşumunda etkili olmuştur ve günümüzde devletin erozyonunu anlamak açısından çok önemlidir. Çalışma, uluslararası ilişkiler ve kriz çözümü bağlamında bilgi teknolojisinin önemi sonucuna varmıştır. Çalışma ayrıca, üniversitedeki öğrenciler ve profesörler arasında bir fark olmadığı, ancak bilgi teknolojisinin uluslararası krizleri çözme ilişkisine bakış açısında erkekler ve kadınlar arasında bir fark olduğu sonucuna varmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY The effectiveness of international relations among states is largely influenced by technological innovation especially when they are developed country. Furthermore the lack of technical growth in some countries may influence on their international diplomacy and that's what happened in Iraq with its relations with other countries. Despite the fact that many technological advancements are not documented in the current regulation and oversight, policy, and legal structure, they also might disrupt the social contract that authorities have established with their citizens on the one hand and bilateral and/or international treaties, as well as among nations on the other. This necessitates agile international cooperation, which means to adapt to a changing, dynamic global environment in order to properly understand the new models to be controlled. The importance of this thesis is that it looks at the relationship between technological and international relations 'crises in the context of global politics, focusing on the relationship between information technologies and Iraqi international relations' crises. Technological change has always had important consequences for political relations and crises between countries. It was instrumental in the formation of the states, and it is crucial in understanding the erosion of the state today. The study plans to conclude the importance of information technology in the context of international relations and crisis resolution. The study also concluded that there is no difference between students and professors at the university, while there is a difference between males and females in their view of the relationship of information technology to solving international crises.