A Turning point of Turkist movement in Turkey: 1944 trials
Türkiye'de Türkçü hareketin bir dönüm noktası: 1944 yargılamaları
  1. Tez No: 82214
  2. Yazar: ORHANGAZİ ERTEKİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYKUT KANSU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: 1944 Yargılamaları, Irkçılık - Turancılık, Türkçülük, Milliyetçilik, 1 944 Trials, Racism - Turanism, Turkism, Nationalism
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 350
Özet
oz TÜRKİYE'DE TURKÇU HAREKETİN BİR DONUM NOKTASI: 1944 YARGDLAMALARI ERTEKİN, ORHAN GAZİ Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi.Yrd.Doç.Dr. Aykut Kansu Eylül 1999, 350 sayfa Bu çalışma 1944 yargılamalarım esas olarak tarihsel bir çerçevede incelemekle birlikte siyaset bilimi ve sosyolojinin temel kavram ve analizlerinden de yararlanma yoluna gitmiştir. Yargılamaya doğru gelişen tarihi süreç ve yargılama aşamaları teker teker incelenmiş, bu çerçevede iç ve dış politik koşullar değerlendirilmiştir. Davanın sosyal temelleri ve ideolojik - politik nedenlerine de değinilmiştir. Ayrıca davarım ideolojik muhtevasını oluşturan Türk ırkçılığı ve milliyetçilik üzerine yer yer tartışmalar da yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A TURNING POINT OF TURKIST MOVEMENT IN TURKEY 1944 TRIALS ERTEKİN, ORHAN GAZI M. S, Department of Political Sciences and Public Administration Supervisor: Assist.Prof.Dr.Aykut Kansu September 1999, 350 pages This study of thesis basically analysing the 1944 Trials, in a historical frame, has also chosen the way of using the basic terminology and analysis of political sciences and sociology. The historical background and stages leading to the Trials has been examined one by one throughly and the interior and exterior political conditions has been evaluated. Also the social basis, ideological and political reasons of the trials are touched on. Moreover, the ideological contents of the trials which are Turkish racism and nationalism had been disputed in the study.